750
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν με το τρόπαιο. Ο Βαρέλα μάλιστα κάνει... βαρελάκια | ΙΝΤΙΜΕ/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κυπελλούχος Ελλάδος ο ΠΑΟΚ στον τελικό της ντροπής

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2017, 23:31
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν με το τρόπαιο. Ο Βαρέλα μάλιστα κάνει... βαρελάκια
|ΙΝΤΙΜΕ/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κυπελλούχος Ελλάδος ο ΠΑΟΚ στον τελικό της ντροπής

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2017, 23:31

Ηταν ένας τελικός Κυπέλλου που το δημοσιογραφικό κλισέ συνηθίζει να τον περιγράφει ως «τελικό της ντροπής». Και όντως ήταν τέτοιος. Ενας αγώνας που δεν έπρεπε καν να γίνει. Που ξεκίνησε τελικά με μισάωρη καθυστέρηση εξαιτίας των αιματηρών επεισοδίων που σημειώθηκαν μεταξύ χούλιγκαν – και μολονότι οι ιδιοκτήτες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ διαβεβαίωναν τους πάντες για την «ομαλή» διεξαγωγή του αγώνα στο Πανθεσσαλικό του Βόλου. Και έπειτα ήταν ένας τελικός που κρίθηκε από ένα κραυγαλέο διαιτητικό σφάλμα, το οποίο χάρισε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης το τρόπαιο – για τον ΠΑΟΚ είναι το πέμπτο Κύπελλο της ιστορίας του, αλλά μάλλον αδικείται από τον τρόπο με τον οποίο το κατέκτησε.

Από την αρχή του -όταν δηλαδή επιτέλους έληξαν τα επεισόδια και ξεκίνησε- το ματς ήταν ισορροπημένο. Εμοιαζε από αυτά που θα πήγαιναν στην παράταση και πιθανότατα θα κρίνονταν στα πέναλτι.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 1-0 στο 24′ με γκολ του Μπίσεσβαρ (το μισό γκολ ανήκει πάντως στον Τζάλμα Κάμπος, που εξέθεσε την αριστερή πλευρά της ΑΕΚ, πέρασε τον Ντιντάκ, «άδειασε» τον Τσιγκρίνσκι στη γραμμή του άουτ και σέρβιρε την μπάλα στο συμπαίκτη του).

1683266
Ο Μπίσεσβαρ, MVP του ματς, πανηγυρίζει το 1-0 (ΙΝΤΙΜΕ)

Η ΑΕΚ ισοφάρισε γρήγορα στο 26′ με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Αλλος εκτέθηκε σε αυτή τη φάση: ο Χριστοδουλόπουλος επιχείρησε σουτ από τα 25 μέτρα, ο Γλύκος, ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ σχεδόν είχε μπλοκάρει την μπάλα αλλά του ξέφυγε μέσα από την αγκαλιά και κατέληξε στην αριστερή γωνία του.

1683280
Ο Γλύκος, διεθνής γκολκίπερ, δεν μπορεί να πιστέψει πώς δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης ΙΝΤΙΜΕ)

Από εκείνο το σημείο το ματς βρισκόταν σε απόλυτη ισορροπία, με λίγες φάσεις και στα δύο τέρματα. Ωσπου ήρθε η φάση του 81′ με την κεφαλιά-γκολ του Ενρίκε. Ενα καταφανέστατο οφσάιντ, αφού την ώρα που η μπάλα έφυγε από το πόδι του Λέοβατς για την κεφαλιά του Ισπανού, αυτός βρισκόταν τουλάχιστον ένα μέτρο πίσω από την άμυνα της ΑΕΚ.

C_KxxR5XYAAqK8-

Δεν το είδε ο βοηθός Γιώργος Καλφόγλου; Το είδε και δεν το υπέδειξε; Κανείς δεν ξέρει. Αλλά από διαιτησίες συνεχίζουμε να πάσχουμε. Οπως και από πολλά άλλα στο ποδόσφαιρο. Ο ίδιος πάντως παραδέχτηκε μετά το ματς το λάθος του. Μιλώντας στον αρχηγό της ΑΕΚ Πέτρο Μάνταλο είπε: «Ζητώ συγγνώμη, καταστράφηκα, έκανα λάθος. Πέτρο έχεις δίκιο, δεν μπορώ να το πάρω πίσω».

1683449
Ο Πέδρο Ενρίκε έχει βάλει την μπάλα στα δίχτυα υπό το… βλέμμα των ΜΑΤ. Οι παίκτες της ΑΕΚ υποδεικνύουν το οφσάιντ, αλλά το γκολ μέτρησε

Ωστόσο η απολογία του βοηθού Καλφόγλου δεν ήταν αρκετή για το αφεντικό της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος τον χαρακτήρισε στημένο και παλιοαλήτη!

«Για μένα δεν ήταν ανθρώπινο λάθος. Ο επόπτης ήταν στημένος. Τι να την κάνεις την συγγνώμη. Συγγνώμες στο Άγιο Όρος», είπε χαρακτηριστικά το αφεντικό της ΑΕΚ, για να συμπληρώσει: «Τι δηλώσεις να κάνω. Με τρία μέτρα οφσάιντ πάρθηκε ένα Κύπελλο. Ο ΠΑΟΚ δεν με πειράζει να το πάρει το Κύπελλο. Με τρία μέτρα οφσάιντ, το είδατε όλοι. Με αυτή την αλητεία, με αυτόν τον επόπτη, τον παλιοαλήτη»…

1683476
Ο Μανόλο Χιμένεθ παρηγορεί τους παίκτες του μετά το άδοξο τέλος του αγώνα (ΙΝΤΙΜΕ)

Ο Μανόλο Χιμένεθ, προπονητής της ΑΕΚ, ήταν πιο ψύχραιμος. Αλλά και ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου έκανε ένα σύντομο σχόλιο και αποχώρησε:

«Πρώτα απ’ όλα να συγχαρώ τον κυπελλούχο. Την ομάδα του ΠΑΟΚ. Κατά δεύτερον να ευχηθώ μια καλή επιστροφή στον κόσμο της ΑΕΚ και να τους δώσω κουράγιο. Δεν ήταν ένας τελικός με καλό ποδόσφαιρο. Όπως είναι όλοι οι τελικοί, λόγω του πάθους. Οι δυο ομάδες δεν έπαιξαν καλά και ήταν ισορροπημένος ο τελικός. Θέλω να σας ζητήσω συγγνώμη, δεν θέλω να κάνω κάποια απροσεξία. Γνωρίζω καλά το πόσο δύσκολο είναι να σφυρίζεις, είναι η πιο δύσκολη δουλειά στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι δίκαιο να παίζουμε με τα συναισθήματα τόσων ανθρώπων, λόγω δυο διαιτητικών λαθών».

Σε κάθε περίπτωση και παρά τον τρόπο με τον οποίο επιτεύχθηκε η νίκη του ΠΑΟΚ, οι οπαδοί του είχαν μεγάλη όρεξη να βγουν στους δρόμους να πανηγυρίσουν. Το έκαναν αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης όταν έσπευσαν στον Λευκό Πύργο.

Εχουν περάσει άλλωστε 14 χρόνια από την τελευταία φορά που ο Δικέφαλλος του Βορρά κατέκτησε Κύπελλο Ελλάδος.

1683433
Στον Λευκό Πύργο έσπευσαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του Κυπέλλου ΙΝΤΙΜΕ)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...