447
Αυτό το αρκουδάκι διαβάζει το βιβλίο που ενέπνευσε το «κυνήγι» | Facebook

Κυνηγώντας λούτρινα αρκουδάκια -για να ξεχνούν την καραντίνα

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2020, 22:00
Αυτό το αρκουδάκι διαβάζει το βιβλίο που ενέπνευσε το «κυνήγι»
|Facebook

Κυνηγώντας λούτρινα αρκουδάκια -για να ξεχνούν την καραντίνα

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2020, 22:00

Οσο εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν έγκλειστοι στα σπίτια τους λόγω του κορονοϊού, το φως της δημοσιότητας βλέπουν όλο και πιο δημιουργικοί τρόποι αναπτέρωσης του ηθικού. Αρκετοί βγήκαν στα μπαλκόνια τους για να χειροκροτήσουν, άλλοι έκαναν ζογκλερικά με χαρτί τουαλέτας και τώρα οι κάτοικοι της Νέας Ζηλανδίας σκαρφίστηκαν ένα καινούριο trend, στο οποίο συμμετέχει ακόμη και η πρωθυπουργός της χώρας.

Πρόκειται, για ένα «κυνήγι» λούτρινων αρκούδων, που ξεκίνησε σαν ένας απλός τρόπος για να περάσουν την ώρα τους τα παιδιά, καθώς η Νέα Ζηλανδία έχει εφαρμόσει πιο αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση του ιού από τις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Πλέον, αρκουδάκια εμφανίζονται και σε άλλες γωνίες του πλανήτη. Εδώ ένα στο Σιάτλ στις ΗΠΑ (Reuters)

Η ιδέα προέκυψε από το ιδιαίτερα δημοφιλές παιδικό βιβλίο “We’re going on a bear hunt” (Πάμε για κυνήγι αρκούδας) του συγγραφέα Μάικλ Ρόουζεν και έτσι μέσα σε λίγες μέρες ο κόσμος άρχισε να τοποθετεί λούτρινα αρκουδάκια στα παράθυρα με θέα τον δρόμο, ώστε να τα βρούν τα παιδιά της γειτονίας. Πλέον, ένα αρκουδάκι υπάρχει ακόμη και στο παράθυρο της οικίας της πρωθυπουργού, Τζασίντα Αρντερν, στο Ουέλινγκτον.

Μπορεί η γυναίκα που ξεκίνησε το trend να λέει πως το έκανε για να «ψυχαγωγήσει τα μικρά μας», όμως η ενασχόληση με τα λούτρινα φαίνεται να έχει ενθουσιάσει και τους μεγάλους και τώρα η ομάδα που δημιούργησε στο facebook μετρά 16.000 μέλη. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι ενήλικες που το έχουν πάρει πιο σοβαρά και έχουν δημιουργήσει ξεχωριστές σκηνές με τα αρκουδάκια τους.

Κάποιοι το πήγαν παραπέρα και δεν άφησαν απλά ένα αρκουδάκι στο παράθυρο τους (Facebook)

«Η μητέρα μου και εγώ φτιάχνουμε μια καινούρια σκηνή κάθε μέρα, είναι ωραίος τρόπος να σκοτώσεις την ώρα σου» λέει στον Guardian μία φοιτήτρια, που στο περβάζι της φιγουράρουν δύο λούτρινα αρκουδάκια που ψαρεύουν και πριν λίγες μέρες έκαναν πικ νικ.

Στην εξοχή, αρκετοί αγρότες αποφάσισαν να φτιάξουν αρκουδάκια γιγαντιαίων διαστάσεων, ενώ κάποιοι δασοκόμοι έκαναν το ίδιο, χρησιμοποιώντας κομμάτια από κορμούς δέντρων. Οσοι δεν είχαν άμεσα διαθέσιμα λούτρινα, έφτιαξαν ή ζωγράφισαν τα δικά τους ή απλώς έβαλαν στα παράθυρα τους χαρακτήρες παιδικών ταινιών.

Επιασαν δουλειά και οι αγρότες (Facebook)

Και κάπως έτσι, ένα βιβλίο που γράφτηκε πριν από 30 χρόνια και το μότο του-«Δεν φοβόμαστε»- κατάφερε να εμπνεύσει ένα trend που βοηθάει, έστω και λίγο, τους πολίτες της Νέας Ζηλανδίας να περάσουν ευχάριστα την ημέρα τους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Με τον συγγραφέα μάλιστα να βρίσκεται στην εντατική και σε κρίσιμη κατάσταση, κάθε αρκουδάκι λειτουργεί και σαν φόρος τιμής για τον Μάικλ Ρόουζεν και το πολυαγαπημένο δημιούργημα του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...