325
| Αlexandros Michailidis / SOOC

Κύμα ζέστης με κατά τόπους 40άρια θα επηρεάσει τη χώρα μας

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2022, 11:59
|Αlexandros Michailidis / SOOC

Κύμα ζέστης με κατά τόπους 40άρια θα επηρεάσει τη χώρα μας

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2022, 11:59

Σημαντική σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες, ιδίως στην Κεντρική Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Οι θερμές αέριες μάζες που θα επικρατήσουν στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα στη χώρα μας.

Η κορύφωση του κύματος ζέστης αναμένεται στις περισσότερες περιοχές την Παρασκευή και το Σάββατο, οπότε κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά η μέγιστη θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένονται είναι στην Αθήνα οι 33-34 βαθμοί το Σαββατοκύριακο, στη Θεσσαλονίκη οι 33-34 βαθμοί το Σάββατο, ενώ στη Λάρισα οι 39-40 την Παρασκευή και οι 38-39 βαθμοί το Σάββατο.

Τις παραπάνω εκτιμήσεις επιβεβαιώνει και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία για Παρασκευή και Σάββατο εξέδωσε την ακόλουθη πρόγνωση:

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί κατά 4 με 6 βαθμούς υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει στους 34 με 36 βαθμούς και στην ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά λόγω τοπικών συνθηκών (καταβατικοί άνεμοι) στους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει έως τους 33 βαθμούς.

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 

Γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα στα βορειοδυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση μόνο στα βορειοδυτικά, στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα φτάνοντας κατά τόπους στην ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά στους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...