382
| Theodore Manolopoulos / SOOC

Κύμα κακοκαιρίας με ψυχρή εισβολή από τα δυτικά

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2018, 08:34

Κύμα κακοκαιρίας με ψυχρή εισβολή από τα δυτικά

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2018, 08:34

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας από τα δυτικά με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Από το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας, όπως και την Αττική, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία  του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Λίγες τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας στα βορειοδυτικά ορεινά, ενώ από τις απογευματινές ώρες πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Αργά το βράδυ, οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν σε ημιορεινά τμήματα, καθώς και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της βορειοδυτικής Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο.

Ο καιρός στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα ασθενούς βροχής νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Από το απόγευμα όμως οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, φαινόμενα τα οποία κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τρίτη ενδέχεται να είναι τοπικά έντονα. Χιόνια θα πέσουν από αργά το βράδυ στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι σταδιακά θα αυξηθούν, δίνοντας αργά το βράδυ τοπικές βροχές, ενώ τη νύχτα προς Τρίτη θα χιονίσει αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία σε ημιορεινά τμήματα του νομού. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ και από το βράδυ ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης θα εκδηλωθεί παγετός.

Στην Αθήνα την Τρίτη αναμένονται καταιγίδες ενώ η θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 9 βαθμούς. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι έντασης 4-5 μποφόρ ενώ προβλέπονται κατά διαστήματα ισχυρές ριπές.

Την Τρίτη, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο και ιδιαίτερα στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα και στα Δωδεκάνησα.

Πυκνές χιονοπτώσεις, ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα, θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, σε ημιορεινά τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, αλλά και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της βορειοδυτικής Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και στο νομό  Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να χιονίσει πρόσκαιρα και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...