355
Το σπίτι στη Βόρεια Καρολίνα όπου βρήκαν τραγικό θάνατο η μητέρα με το μωρό της | Credit Eric Thayer for The New York Times

Κυκλώνας Φλόρενς: Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών – εκατοντάδες χιλιάδες χωρίς ρεύμα [εικόνες και βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2018, 11:08
Το σπίτι στη Βόρεια Καρολίνα όπου βρήκαν τραγικό θάνατο η μητέρα με το μωρό της
| Credit Eric Thayer for The New York Times

Κυκλώνας Φλόρενς: Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών – εκατοντάδες χιλιάδες χωρίς ρεύμα [εικόνες και βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2018, 11:08

Στους 13 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τον κυκλώνα Φλόρενς στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ. Οι διασωθέντες ξεπερνούν τους 400 ενώ μόνο στη Βόρεια Καρολίνα περισσότερα από 750.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση.

Το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο για τους Κυκλώνες (NHC) ανακοίνωσε ότι ο Φλόρενς  μπορεί να εξασθενεί σταδιακά σε τροπική καταιγίδα, προειδοποίησε ωστόσο ότι ο κίνδυνος πλημμυρών (από υπερχειλίσεις ποταμών) παραμένει για μεγάλο τμήμα της Βόρειας και της Νότιας Καρολίνας. Γι αυτό και οι αρχές απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, να μην επιχειρήσουν να επιστρέψουν στις εστίες τους.

Το παρατηρούμενο ύψος βροχής εξαιτίας του κυκλώνα ανήλθε σε ιστορικά επίπεδα προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες.

Στη Βόρεια Καρολίνα η καταιγίδα έχει προκαλέσει τουλάχιστον 10 νεκρούς, εκ των οποίων 8 έχουν επιβεβαιωθεί επισήμωςαπό τις αρχές. Ανάμεσά τους, μία μητέρα και το μωρό της που έχασαν τη ζωή τους μέσα στο σπίτι τους από πτώση δένδρου, καθώς και άλλα τρία θύματα «ξαφνικών πλημμυρών» σε δρόμους.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο προσωρινός απολογισμός ανέρχεται συνολικά σε 13 νεκρούς: εκτός από τους 10 στη Βόρεια Καρολίνα, άλλοι τρεις καταγράφηκαν στη Νότια Καρολίνα, ανάμεσά τους μ’ια 61χρονη γυναίκα που σκοτώθηκε την Παρασκευή όταν το αυτοκίνητό της προσέκρουσε σε δένδρο που είχε πέσει στον δρόμο.

Οι ριπές πολύ ισχυρών ανέμων και καταρρακτώδους βροχής έχουν προκαλέσει σημαντικές ζημιές. Πολλοί δρόμοι παραμένουν αποκλεισμένοι από πτώσεις δένδρων και ηλεκτρικών στύλων.

Τμήμα της πόλης Νιου Μπερν, με πληθυσμό 30.000 κατοίκων, βρίσκεται κάτω από τα νερά από την Παρασκευή, με αποτέλεσμα να έχουν παγιδευθεί εκατοντάδες κάτοικοι. Η τουριστική αυτή πόλη βρίσκεται στη συμβολή των ποταμών Νιούζ και Τρεντ.

Περισσότεροι από 400 άνθρωποι διασώθηκαν και 4.200 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, ανέφερε σε ενημέρωσή του το Σάββατο ο δήμαρχος του Νιου Μπερν Ντέινα Άουτλο. «Προτεραιότητα είναι να αντληθούν τα νερά μέσα στην πόλη», όμως «δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα της επιστροφής», τόνισε μιλώντας στο CNN , απευθυνόμενος στους 1.200 κατοίκους της πόλης που έχουν καταφύγει σε κέντρα υποδοχής.

Σε αναζήτηση ασφαλούς καταφυγίου δεν είναι μόνο οι άνθρωποι, αλλά και τα άγρια ζώα:

H επέλαση της τροπικής καταιγίδας έχει προκαλέσει και άλλους κινδύνους όπως αυτός από τα εκτοπισμένα (από το φυσικό τους περιβάλλον) δηλητηριώδη φίδια:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...