238
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (στο μέσον) αποχωρεί από τη συνεδρίαση | Intimenews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Κύκλοι της Αρχιεπισκοπής: Οσοι επαινούσαν τον Ιερώνυμο για τη συμφωνία, τώρα τον επικρίνουν

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2018, 15:03
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (στο μέσον) αποχωρεί από τη συνεδρίαση
|Intimenews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Κύκλοι της Αρχιεπισκοπής: Οσοι επαινούσαν τον Ιερώνυμο για τη συμφωνία, τώρα τον επικρίνουν

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2018, 15:03

Συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της Ιεραρχίας καθώς μετά τη συνεδρίαση την Παρασκευής, όπου ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έδωσε εξηγήσεις για τη συμφωνία με την κυβέρνηση, μητροπολίτες που τάσσονταν ενάντια στη συμφωνία εξακολουθούν να εκφράζουν τη διαφωνία τους.

Από την άλλη πλευρά, απάντηση στις επιθέσεις που δέχεται ο αρχιεπίσκοπος μετά την ομόφωνη απόρριψη από την Ιερά Σύνοδο της συμφωνίας δίνουν κύκλοι της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Υπενθυμίζουν ότι στην ομιλία του κατά την ταραχώδη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος στους ιεράρχες αποκάλυψε ότι δέχεται επιθέσεις και επικρίσεις από τους ίδιους ιεράρχες που προηγουμένως τον συνέχαιραν για την συμφωνία.

Σχολίαζαν ακόμη πως είναι υπερβολικά τα δημοσιεύματα για «δήθεν καυτούς διαλόγους» μεταξύ των Ιεραρχών και ότι πολλοί εξ αυτών δεν συνέβησαν ποτέ.

Η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου χαρακτηρίστηκε από σφοδρές αντιπαραθέσεις και αποχωρήσεις ιεραρχών. Πολλοί αρνήθηκαν να συναινέσουν στην απόλυση των κληρικών από το Δημόσιο, παρά τη συνέχιση της μισθοδότησής τους από τα κρατικά ταμεία και αρνήθηκαν να παράσχουν εν λευκώ στήριξη στη συμφωνία της 6ης Νοεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, επικριτικές για τη συμφωνία ήταν οι δηλώσεις του Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος άφησε σε παρέμβασή του στον ΣΚΑΪ άφησε και πολιτικές αιχμές.

«Η κυβέρνηση έδειξε το αληθινό της πρόσωπο του αυταρχισμού και της δολιότητας. Υπεύθυνοι για τον αυταρχισμό που εκδηλώνεται είναι οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος», είπε ο μητροπολίτης, ενώ επιτέθηκε και στον αρχιεπίσκοπο λέγοντας ότι «ο Ιερώνυμος δεν μπορεί να εκφράζει μόνος του την εκκλησία, έπραξε καθ’ υπέρβασιν της εξουσίας του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...