382
Ο υπουργός σε παλαιότερη φωτογραφία από την παράδοση νέων λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη | ΙΝΤΙΜΕnews

Κώστας Καραμανλής: «Το 2021 θα είναι η χρονιά των μεγάλων έργων»

Protagon Team Protagon Team 31 Δεκεμβρίου 2020, 09:52
Ο υπουργός σε παλαιότερη φωτογραφία από την παράδοση νέων λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη
|ΙΝΤΙΜΕnews

Κώστας Καραμανλής: «Το 2021 θα είναι η χρονιά των μεγάλων έργων»

Protagon Team Protagon Team 31 Δεκεμβρίου 2020, 09:52

Στις ενέργειες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών αναφέρθηκε σε διαδοχικές του συνεντεύξεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς Action 24 και ΣΚΑΪ, ο υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής, δεσμευόμενος ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί και μέσα στους πρώτους μήνες του νέου έτους.

«Βήμα – βήμα εφαρμόζουμε ένα σχέδιο δράσης για καλύτερες, πιο αξιόπιστες και πιο ανθρώπινες συγκοινωνίες», τόνισε ο κ. Καραμανλής (ΣΚΑΪ), διευκρινίζοντας ότι σήμερα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας, από 850 που παραλήφθηκαν το 2019, 1.270 λεωφορεία. Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη κυκλοφορούν 400 λεωφορεία όταν το 2019 κυκλοφορούσαν 230. Είχαμε, δηλαδή, αύξηση στόλου σχεδόν 50% στην Αθήνα και ακόμη μεγαλύτερη στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος είναι, πρόσθεσε, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 να έρθουν επιπλέον 300  λεωφορεία με leasing, ενώ προχωρούν οι προσλήψεις και υπενθύμισε ότι επί 10 χρόνια δεν είχε γίνει ούτε μία πρόσληψη και επί 11 χρόνια δεν είχε αγοραστεί ούτε ένα λεωφορείο.

Παράλληλα όπως είπε ο υπουργός, προχωρά η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, με τη σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ και τη διαδικασία εκμίσθωσης οχημάτων στο ελληνικό δημόσιο, πάντα όμως, με σεβασμό στο δημόσιο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών.

«Θα μου πείτε, αυτή η εικόνα είναι ιδανική; Θα σας πω με πάσα ειλικρίνεια ότι δεν είναι ιδανική, αλλά βελτιωνόμαστε, προσπαθούμε μέρα με την ημέρα να αντιμετωπίσουμε τα πολλά προβλήματα, κάνουμε προσλήψεις, συνεργαζόμαστε να τον ιδιωτικό τομέα – είτε αυτό αφορά το leasing είτε αφορά τα ΚΤΕΛ – και σπάμε ένα φαύλο κύκλο υποεπένδυσης, ο οποίος ισχύει για τα τελευταία 10 χρόνια. Επομένως, πολύ σύντομα θα βελτιωθεί αισθητά η κατάσταση», τόνισε μιλώντας στο Action24.

Οσον αφορά τον μεγάλο διαγωνισμό αγοράς λεωφορείων, έκανε γνωστό πως έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για να συμπληρώσει:

«Ξέρετε, είναι πολύ εύκολο για μας τους πολιτικούς να λέμε τα μεγάλα ‘‘θα’’, να λέμε ότι θα κάνουμε ένα διαγωνισμό, θα δημοπρατήσουμε ένα έργο, θα φέρουμε λεωφορεία. Ομως όταν δεν έχεις εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, τότε κοροϊδεύεις τον κόσμο» και πρόσθεσε ότι σιγά σιγά θα ενισχυθεί ο στόλος με νέα λεωφορεία, μεταξύ των οποίων ηλεκτρικά και CNG λεωφορεία νέας τεχνολογίας».

Ο κ. Καραμανλής έκανε τέλος ειδική αναφορά στο ξεμπλοκάρισμα εμβληματικών έργων όπως η γραμμή 4 του Μετρό και ο αυτοκινητόδρομος  Πάτρα – Πύργος, την ώρα που το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επενδύει 30 εκατομμύρια ευρώ για βελτιώσεις σε θέματα οδικής ασφαλείας.

«Το 2021 θα είναι η χρονιά των μεγάλων έργων», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, με «εργαλείο», όπως είπε, το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...