452
Ο υπουργός Μεταφορών σε φωτογραφία από την πρόσφατη επίσκεψή στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στου Ρέντη μαζί με τον Πρωθυπουργό | ΙΝΤΙΜEnews

Kώστας Καραμανλής για λεωφορεία: Το ΚΙΝΑΛ αποφάσισε να γίνει «ουρά» του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2021, 15:32
Ο υπουργός Μεταφορών σε φωτογραφία από την πρόσφατη επίσκεψή στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στου Ρέντη μαζί με τον Πρωθυπουργό
|ΙΝΤΙΜEnews

Kώστας Καραμανλής για λεωφορεία: Το ΚΙΝΑΛ αποφάσισε να γίνει «ουρά» του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2021, 15:32

Για ανεύθυνη κινδυνολογία ότι δήθεν τα νέα λεωφορεία των αστικών συγκοινωνιών δεν είναι ασφαλή για τη δημόσια υγεία, κατηγορεί το Κίνημα Αλλαγής ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, διαμήνυοντας ότι σε πείσμα των εν λόγω ισχυρισμών, τα λεωφορεία θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν στους δρόμους για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

«Το ότι το ΚΙΝΑΛ αποφάσισε να γίνει “ουρά” του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό και θα το κρίνουν οι πολίτες», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο υπουργός. Πλέον, όμως, το κόμμα της κυρίας Γεννηματά «υιοθετεί και τις πρακτικές του: αντιπολίτευση της μιζέριας και fake news».

«Αφού κατέρρευσε το αφήγημά τους ότι δήθεν δεν έχουν αυξηθεί τα δρομολόγια των λεωφορείων της Αθήνας, τώρα -τονίζει-  καταφεύγουν στην ανεύθυνη κινδυνολογία ότι δήθεν τα νέα λεωφορεία δεν είναι ασφαλή για τη δημόσια υγεία.

Η αλήθεια όμως είναι ότι:

  • Όσο κι αν ενοχλεί όσους βάζουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα πάνω από το καλό των πολιτών, τα 300 λεωφορεία που προμηθευόμαστε με leasing, μέρα με τη μέρα πυκνώνουν και περισσότερο τα δρομολόγια των πιο επιβαρυμένων γραμμών.
  • Ασφαλώς και είναι απολύτως ασφαλή. Είναι, άλλωστε, πολύ πιο σύγχρονα και νεότερα από όλα τα υπόλοιπα οχήματα του στόλου που παραλάβαμε το 2019.
  • Ασφαλώς και διαθέτουν ανοιγοκλειόμενα παράθυρα. Όπως είναι γνωστό, πολλά από αυτά τα οχήματα δεν είχαν αυτό το χαρακτηριστικό από κατασκευής τους – κάτι συνηθέστατο στα σύγχρονα λεωφορεία – αλλά παρόλα αυτά γίνεται σταδιακά η ανάλογη μετατροπή στην Ελλάδα, η οποία βέβαια απαιτεί κάποιο χρόνο.
  • Τηρούνται όλες οι προβλέψεις των εγκρίσεων τύπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα προμηθευόμενα λεωφορεία. Η δε τήρηση των δικαστικών αποφάσεων είναι αυτονόητη.
  • Η ουσία είναι ότι παραλάβαμε 850 λεωφορεία στο δρόμο, σήμερα έχουμε φτάσει στα 1290 και σύντομα θα ξεπεράσουμε τα 1500. Σε σχέση μόλις με τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχουμε αυξήσει τα καθημερινά δρομολόγια κατά 3400 και σύντομα θα φτάσουμε περίπου στις 7000. Κάναμε προσλήψεις μετά από πάνω από 10 χρόνια. Όλα αυτά, εν μέσω πανδημίας. Δεν έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα, αλλά έχουμε σχέδιο και προσπαθούμε κάθε μέρα με πράξεις, όχι με εύκολα λόγια».

«Το τελευταίο είναι αυτό που περισσότερο από όλα ενδιαφέρει τους πολίτες. Αλλά προφανώς είναι και αυτό που περισσότερο από όλα ενοχλεί την αντιπολίτευση. Ας μας πουν λοιπόν τι θέλουν… Να μην κυκλοφορούν τα νέα λεωφορεία στους δρόμους; Να ακυρώσουμε προσλήψεις, συμπράξεις με ΚΤΕΛ και leasing; Να αφήσουμε πάλι τον στόλο να ρημάζει χωρίς συντήρηση; Τότε θα είναι ευχαριστημένοι;

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη», καταλήγει η απάντηση του υπουργού Μεταφορών στο Κίνημα Αλλαγής για τα νέα λεωφορεία που εντάχθηκαν στον στόλο του ΟΑΣΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News