246
Φωτογραφία από την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού στο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα, στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, όπου και ενημερώθηκε για τις συνθήκες καθημερινής λειτουργίας των συρμών |

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Ετσι ρίχνουμε τον χρόνο αναμονής των επιβατών στο Μετρό

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2019, 11:41
Φωτογραφία από την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού στο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα, στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, όπου και ενημερώθηκε για τις συνθήκες καθημερινής λειτουργίας των συρμών
|

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Ετσι ρίχνουμε τον χρόνο αναμονής των επιβατών στο Μετρό

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2019, 11:41

Μείωση του χρόνου αναμονής για τους επιβάτες του Μετρό στην Αθήνα προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής, σημειώνοντας ότι ήδη η κατάσταση βαίνει βελτιούμενη σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

«Μέσα σε λιγότερο από δυο μήνες, όπως είχαμε υποσχεθεί στο επιβατικό κοινό, ρίξαμε τις χρονοαποστάσεις κάτω από τα πέντε λεπτά στους συρμούς του μετρό. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από αυτό. Θέλουμε σε πρώτη φάση να δούμε πόσους νέους συρμούς, οι οποίοι αυτή τη στιγμή δε βρίσκονται στην κυκλοφορία, -γιατί ένα 30% των συρμών είναι εκτός κυκλοφορίας- μπορούμε να φέρουμε σε πλήρη λειτουργία. Σκοπός είναι οι χρονοαποστάσεις να μειωθούν ακόμα περισσότερο», τόνισε συγκεκριμενα ο υπουργός σε δηλώεις του στο κανάλι του Star.

Βασικό «όπλο» για τη μείωση του χρόνου αναμονής στις αποβάθρες του Μετρό αποτελεί η επικείμενη ενίσχυση του στόλου από τη ΣΤΑΣΥ με περισσότερους συρμούς.

Ενδεικτικά σημειώνεται ότι στη Γραμμή 1 η αναμονή τις ώρες αιχμής πέρυσι ήταν έξι λεπτά και το καλοκαίρι έφτανε -και σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούσε- τα 10 λεπτά.

Σήμερα έχει μειωθεί στα πεντέμιση λεπτά και αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω.

Αντίστοιχα στη Γραμμή 2 από 4.45 λεπτά και τα 10 λεπτά την περίοδο του καλοκαιριού, έχει ήδη μειωθεί στα 4.15.

Οσον αφορά το «πολύπαθο» Μετρό Θεσσαλονίκης, με το ζήτημα των αρχαίων να έχει προκαλέσει νέα πολεμική (αλλά και καθυστερήσεις στην πορεία υλοποίησης του έργου), ο κ. Καραμανλής ήταν σαφής στη δήλωσή του :

«Το Μετρό της Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει ενιαίο το 2023. Ό,τι άλλο έχει ακουστεί, γραφτεί ή υποστηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στο πεδίο της εικονικής πραγματικότητας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...