526
O Nίκος Κωνσταντόπουλος στο στούντιο της εκπομπής «Evening Report» του Action 24 |

Κωνσταντόπουλος: Ανώνυμη εταιρεία «ηθικής εξαχρείωσης» επί Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ – «έπρεπε να είχε παραιτηθεί ο Παππάς»

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2020, 12:06
O Nίκος Κωνσταντόπουλος στο στούντιο της εκπομπής «Evening Report» του Action 24
|

Κωνσταντόπουλος: Ανώνυμη εταιρεία «ηθικής εξαχρείωσης» επί Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ – «έπρεπε να είχε παραιτηθεί ο Παππάς»

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2020, 12:06

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, με βαρείς χαρακτηρισμούς και κατηγορίες για «κόμμα που χρησιμοποιούσε το κράτος ως λάφυρο» και λειτουργούσε την περίοδο της πρωθυπουργίας του ως «ανώνυμη εταιρεία εξυπηρέτησης συμφερόντων»,  εξαπέλυσε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος στον απόηχο των αποκαλύψεων για τη δράση παρακρατικών μηχανισμών επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, ο κ. Κωνσταντόπουλος χαρακτήρισε πολιτική ύβρι να μιλάει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για «νέο ’89» και «εφεύρημα, ξένο προς την παράδοση της Αριστεράς» τα περί «ηθικού πλεονεκτήματος» που επαναλάμβαναν μονότονα τα τελευταία χρόνια τα στελέχη της Κουμουνδούρου.

«Το να συγκρίνει ο Τσίπρας όσα συνέβησαν τότε (το 1989) με τα σημερινά γεγονότα, αποτελεί δυσφήμιση των αγώνων της Αριστεράς», τόνισε και πρόσθεσε αναφερόμενος στην εικόνα που βγήκε από τα ηχητικά Μιωνή – Παππά:

«Οταν το κόμμα γίνεται ανώνυμη εταιρεία εξυπηρέτησης συμφερόντων, τότε αυτό δεν έχει την παραμικρή σχέση με τις αριστερές αξίες».

Οπώς σημείωσε, «για “μαγαζάκι” και παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ έχουν μιλήσει σε ανύποπτο χρόνο στο παρελθόν ο κ. Τσακαλώτος στο υπουργικό συμβούλιο, παρόντων όλων, και ο Καμμένος με τον Κοτζιά ανταλάσσοντας ύβρεις πεζοδρομίου».

«Οταν βλέπετε ότι μέλη της κυβέρνησης συζητούν για διακανονισμό υποθέσεων αυτό θα το πείτε κανονική ή παρακρατική λειτουργία των θεσμών;» ήταν το ρητορικό ερώτημα που έθεσε για να συμπληρώσει:

«Οταν οι θεσμοί λειτουργούν παρακρατικά, θα πρέπει να αναρωτηθεί κανείς πως είναι δυνατόν κορυφαίοι υπουργοί, όπως ο κ. Παππάς και ο κ. Καμμένος, να λένε όσα λένε […] Δεν είναι κανονικές λειτουργίες αυτές, παραπέμπουν σε μηχανισμούς, σε παρέες, σε σκοπιμότητες, σε παραθεσμικό ακτιβισμό, που αναπτύσσεται ανάλογα με το ποιος στοχοποιείται κάθε φορά».

Κάνοντας λόγο για «ηθική εξαχρείωση», ο Νικος Κωνσταντόπουλος χαρακτήρισε «καραγκιοζιλίκια» την υποτιθέμενη ανάληψη της πολιτικής ευθυνης από τον Νίκο Παππά στο πρόσφατο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί.

Aναφορικά με τη στάση «Πόντιου Πιλάτου» που τηρεί ο Αλέξης Τσίπρας, σχολίασε πως δεν νοείται ο πρωθυπουργός μιας χώρας να μην ήξερε τι συνέβαινε, αλλά ακόμα και αν δεν ήξερε, τώρα που τα έμαθε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ερώτημα είναι «τι κάνει σήμερα και γιατί τους καλύπτει».

Στο σημείο αυτό κατηγόρησε ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα ότι «έφερε στην Αριστερά ανθρώπους που ακολουθούσαν μια κουλτούρα παρακολουθήσεων, ξένες προς το χώρο», οι οποίοι, όπως χαρακτηρισιτικά ανέφερε, «έβγαιναν τα βράδια για ποτό και σχολίαζαν τι άκουγαν στις καταγεγραμμένες συνομιλίες».

Η πρακτική με τα ηχητικά και τις κασέτες, θεωρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ παρακρατική μέθοδος της Δεξιάς, παρ’ όλα αυτά δεν δίστασε να κάνει χρήση της, παρατήρησε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού.

Οσο για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αφού τον αποκάλεσε  «Ελ Σιντ» (στη βάση της σχετικής «ηρωικής» δήλωσης –εδώ– του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης στην Προανακριτική), διερωτήθηκε τι είδους αγώνες έχει δώσει για την Αριστερά και τη Δημοκρατία στη χώρα προκειμένου να μπορεί να μιλάει σήμερα με τέτοια αυτοπεποίθηση και θράσος.

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος κάλεσε τέλος τους παλαιούς συναγωνιστές, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τους ψηφοφόρους του να αναρωτηθούν τι σχέση έχει ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ με αυτό που ήξεραν ως Αριστερά στον Συνασπισμό:

«Αναγνωρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτές τις πρακτικές του τίποτα από την ανιδιοτέλεια της Αριστεράς; Αναγνωρίζουν την ηθική ακεραιότητα; Γιατί σιωπούν; Γιατί συναινούν; Γιατί ανέχονται; Γιατί νομιμοποιούν;» ήταν μερικά από τα ερωτήματα που έθεσε προς τους πρώην «συντρόφους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...