624
Η εικόνα είναι παραπλανητική: 21 Μαΐου και οι παίκτες της Γιούβε πανηγυρίζουν το έκτο σερί πρωτάθλημα Ιταλίας. Δύο εβδομάδες αργότερα, στον τελικό του Κάρντιφ, η ατμόσφαιρα ήταν διαφορετική | Facebook/Juventus

«Επεσε ξύλο» στα αποδυτήρια της Γιουβέντους στο ημίχρονο με τη Ρεάλ

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2017, 20:18
Η εικόνα είναι παραπλανητική: 21 Μαΐου και οι παίκτες της Γιούβε πανηγυρίζουν το έκτο σερί πρωτάθλημα Ιταλίας. Δύο εβδομάδες αργότερα, στον τελικό του Κάρντιφ, η ατμόσφαιρα ήταν διαφορετική
|Facebook/Juventus

«Επεσε ξύλο» στα αποδυτήρια της Γιουβέντους στο ημίχρονο με τη Ρεάλ

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2017, 20:18

Η αποκάλυψη δεν ήρθε από τυχαία πηγή. Η La Stampa με έδρα το Τορίνο ανήκει στη Fiat της οικογένειας Ανιέλι, ιδιοκτητών της Γιουβέντους. Και η εφημερίδα είναι ξεκάθαρη: Στο ημίχρονο του ταπεινωτικού τελικού του Champions League στο Κάρντιφ με τη Ρεάλ Μαδρίτης -από την οποία η Μεγάλη Κυρία του ιταλικού ποδοσφαίρου έφαγε τέσσερα γκολ- έγινε χαμός στα αποδυτήρια. Και όλα αυτά μολονότι το σκορ ήταν ακόμα ισόπαλο.

Μετά την ήττα με 4-1 η διοίκηση της Γιούβε έσπευσε να διαψεύσει τις φήμες τα περί καυγάδων και έντονων διαλόγων στην ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Αλλά τώρα το δημοσίευμα έρχεται από την εφημερίδα του αφεντικού. Πρόεδρος της Γιουβέντους είναι ο Αντρέα Ανιέλι, γιος του Ουμπέρτο Ανιέλι και ανιψιός του θρυλικού Τζιάνι Ανιέλι, ηγέτη της δυναστείας που μεταξύ άλλων ελέγχει τη Fiat, άρα και τη La Stampa.

H εφημερίδα περιέγραψε μια ομάδα που κατέρρευσε ψυχολογικά προτού καταρρεύσει εντός του αγωνιστικού χώρου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όλα ξεκίνησαν μόλις στο 12’ της αναμέτρησης, όταν ο νεαρός Πάολο Ντιμπαλά αντίκρισε κίτρινη κάρτα. Επειτα από αυτό ο 23χρονος Αργεντινός δεν ήταν ποτέ ξανά ο εαυτός του και κατέβασε ταχύτητα, κάτι που εκνεύρισε τους συμπαίκτες του και κυρίως τον Λεονάρντο Μπονούτσι.

Σύμφωνα με τη La Stampa, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου ο τελευταίος προσπάθησε να «ξυπνήσει» τον συμπαίκτη του, λέγοντάς του ότι έχει σηκώσει το πόδι από το γκάζι και ουσιαστικά έχει σταματήσει να παίζει. «Ξύπνα», φέρεται να του είπε – μεταξύ άλλων – και σύμφωνα με μερικές μαρτυρίες που επικαλείται η εφημερίδα, του έριξε χαστούκι. Κάποιοι το θεώρησαν φιλικό, άλλοι όμως το περιέγραψαν ως πολύ δυνατό.

18620966_1822150827812138_7863592448219093113_o
Ο Ντιμπαλά στα αποδυτήρια της Γιουβέντους σε πιο ευτυχισμένες στιγμές, τον Μάιο όταν η ομάδα κατέκτησε το έκτο συνεχόμενο πρωτάθλημά της. Η κατάσταση στα αποδυτήρια στο Κάρντιφ ήταν χειρότερη…

Οι υψηλοί τόνοι συνεχίστηκαν και στον διάλογο που είχαν ο Μπονούτσι με τον έτερο κεντρικό μπακ της Γιουβέντους, τον Αντρέα Μπαρτσάλι. Ο πρώτος φέρεται να ζήτησε από τον Αλέγκρι να αντικαταστήσει τον 36χρονο Μπαρτζάλι με τον Κουαδράδο, ώστε η ομάδα να γίνει πιο επιθετική και παράλληλα να υπάρξει βελτίωση στην αντιμετώπιση του Μαρσέλο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Τότε, ο Μπαρτσάλι υπενθύμισε στον Μπονούτσι ότι ήταν εκείνος που έβαλε τη μοιραία και άτυχη κόντρα στο σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο πρώτο γκολ της Ρεάλ. Ακολούθησε η κατάρρευση στο β’ μέρος του αγώνα, όπου η άμυνα της Γιουβέντους παραδόθηκε στους αντιπάλους που τη «φιλοδώρησαν» με τρία γκολ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 30χρονος Μπονούτσι εμφανίζεται ως πρωταγωνιστής επεισοδίων στα αποδυτήρια της Γιουβέντους -είχε μάλιστα αποκλειστεί από παιχνίδια του Champions League από τον Αλέγκρι για καυγάδες που είχε. Αλλά τώρα φαίνεται να μπαίνει στο κάδρο των ευθυνών για την πιο οδυνηρή ήττα, αυτήν στον τελικό του Κάρντιφ.

Ο Μπονούτσι έσπευσε να διαψεύσει το ρεπορτάζ και να απειλήσει με αγωγές κατά της εφημερίδας.

«Οσον αφορά αυτά που γράφονται τις τελευταίες ημέρες από κάποιες εφημερίδες σχετικά με αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις που είχαν πρωταγωνιστή εμένα και συναδέλφους μου, έχει έρθει η ώρα να κάνω μια διευκρίνιση. Τίποτα από αυτά που έχουν γραφτεί, ειπωθεί ή ανακατασκευαστεί, δεν είναι αληθινό. Δεν υπήρξε καμία κόντρα ή καμία πράξη που να έχει να κάνει με εμένα ή με κάποιον άλλο. Η διακοπή ανάμεσα από το πρώτο και το δεύτερο μέρος του τελικού του Champions League ήταν ένα σαν όλες τις άλλες, επαναλαμβάνω, δεν έγινε τίποτα. Αυτές είναι οι μόνες λέξεις που έχω να πω για το θέμα και ελπίζω να είναι οι τελευταίες. Σε περίπτωση που δεν είναι αρκετές για να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση και να αποκαταστήσουν την αλήθεια, είμαι έτοιμος να απευθυνθώ στους δικηγόρους μου για να προστατεύσω το όνομα και την ακεραιότητά μου», έγραψε στο faceboook.

Θα έχει ενδιαφέρον. Ο Μπονούτσι που παίρνει τον μισθό του από τους Ανιέλι να κάνει αγωγή και να ζητήσει αποζημίωση από την εφημερίδα των Ανιέλι…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...