339
|

Ξεχωριστή έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας στη Θεσσαλονίκη – Αναγνώρισε και δεύτερο πρόσωπο η 24χρονη

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2022, 15:06

Ξεχωριστή έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας στη Θεσσαλονίκη – Αναγνώρισε και δεύτερο πρόσωπο η 24χρονη

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2022, 15:06

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Ασφάλεια της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της μαστροπείας, έδωσε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης αξιολογώντας το υλικό των καταθέσεων για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού 24χρονης σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.

Με αφορμή καταθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, οι διωκτικές Αρχές θα ερευνήσουν κατά πόσο οι διοργανωτές – συμμετέχοντες εμπλέκονται σε εξώθηση νεαρών γυναικών στην πορνεία μέσω αντίστοιχων πάρτι.

Συγκεκριμένα στη δικογραφία φέρεται να επιβεβαιώνεται ότι κατά τη διάρκεια του πρωτοχρονιάτικου πάρτι, στη σουίτα του ξενοδοχείου υπήρχαν  εκδιδόμενες γυναίκες. Αποστολή των διωκτικών Αρχών είναι να εντοπίσουν ποιοι εξωθούσαν γυναίκες στην πορνεία και τις «διοχέτευαν» σε τέτοιου είδους πάρτι στην πόλη.

Εν τω μεταξύι η 24χρονη καταγγέλλουσα -καλεσμένη στο προαναφερθέν πάρτι- αναγνώρισε και δεύτερο πρόσωπο από τα συνολικά τρία που όπως έχει καταθέσει ότι την προσέγγισαν στο ασανσέρ του ξενοδοχείου.

Σε βαρος του 27χρονου, τον οποίον αναγνώρισε πρώτο η κοπέλα, ασκήθηκε ήδη δίωξη για την κατηγορία της γενετήσιας πράξη χωρίς συναίνεση.

Μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερος.

Η 24χρονη είχε απευθυνθεί στις 2 Ιανουαρίου στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, όπου κατήγγειλε τον εις βάρος της βιασμό. Κατόπιν αυτού ακολούθησε η σύλληψη του 27χρονου, εναντίον του οποίου απαγγέλθηκε κατηγορία για τέλεση γενετήσιας πράξης χωρίς τη συναίνεση της παθούσας και παραπέμφθηκε να δικαστεί στον ανακριτή. Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο κατηγορούμενος -που απολογούμενος αρνήθηκε την πράξη- είχε αφεθεί ελεύθερος, με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Από τις έως τώρα καταθέσεις της καταγγέλλουσας, τόσο στην Ασφάλεια όσο και στις Ανακριτικές Αρχές, φαίνεται να προκύπτει ότι η ίδια πήγε στο πάρτι μαζί με μια φίλη της, ανταποκρινόμενη σε σχετικό κάλεσμα γνωστού της. Η ίδια φαίνεται να κατήγγειλε τρία πρόσωπα (τον 27χρονο κι άλλα δύο), ενώ στην τελευταία της κατάθεση ενώπιον ανακριτή φέρεται να αναγνώρισε και δεύτερο πρόσωπο.

Περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση αναμένονται από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε η 24χρονη για να διαπιστωθεί εάν της είχαν ρίξει υπνωτικό ή άλλη ουσία στο ποτό της.

Με βάση τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν αποκλείεται να διαφοροποιηθεί το κατηγορητήριο και να ασκηθεί ποινική δίωξη για βαρύτερη πράξη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News