265
H πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ φορώντας μάσκα στο στούντιο της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ | ΥοuΤube

«Ξεχάστε ρεβεγιόν, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά»

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2020, 11:09
H πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ φορώντας μάσκα στο στούντιο της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ
|ΥοuΤube

«Ξεχάστε ρεβεγιόν, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά»

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2020, 11:09

Ξεχάστε ρεβεγιόν, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, αλλαγή χρονιάς μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας.

Το μήνυμα αυτό θέλησε να περάσει η πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σε μια προσπάθεια να προλάβει νέα φαινόμενα χαλάρωσης την περίοδο των εορτών.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε ρεβεγιόν, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, αυτό σημαίνει συνωστισμός. Αλλαγή χρονιάς μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας […] Ρεβεγιόν μπορούμε να κάνουμε μόνο με διψήφια νούμερα κρουσμάτων και αν προσπαθήσουμε, μπορούμε να πετύχουμε διψήφια νούμερα», τόνισε η κυρία Παγώνη, πριν σχολιάσει τα σενάρια περί 1.000 και 2.000 κρουσμάτων την ημέρα.

Αν και όπως σημείωσε είναι ένα απίθανο, «εάν όντως ισχύσουν (τόσα κρούσματα) τα πράγματα θα είναι παρά πολύ δύσκολα», προειδοποίησε, επαναλαμβάνοντας ότι «τα πράγματα παραμένουν δύσκολα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Είναι πηγή μετάδοσης όταν είναι ο ένας πάνω στον άλλον, και τον χειμώνα τα παράθυρα δεν θα είναι ανοιχτά. Πρέπει να ανοίγουμε τα παράθυρα και στο σπίτι».

Η κυρία Παγώνη επιβεβαίωσε ότι υπάρχει μια ελαφρά κάμψη στον αριθμό των κρουσμάτων στην Αττική, η οποία ωστόσο, όπως τόνισε, δεν επαρκεί.

«Αν δεν φοράμε μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους, τα πράγματα δυσκολεύουν. Η μάσκα θα βοηθήσει πολύ και στη γρίπη», σημείωσε.

«Τα συμπτώματα γρίπης – COVID είναι περίπου ίδια. Στη γρίπη είναι λίγο διαφορετικά, απλό συνάχι, δεν έχουμε δύσπνοια. Στην COVID αναπτύσσεται πυρετός πάνω από 38, αλλά ξεκινάει με δέκατα, κάποιος δεν το συνειδητοποιεί αμέσως», περιέγραψε καθώς οι πρώτες ιώσεις του χειμώνα είναι «προ των πυλών» (κατά συνέπεια και η σύγχυση όταν κάποιος παρουσιάζει συμπτώματα).

«Το εμβόλιο της γρίπης πρέπει να το κάνουμε, το άλλο αργεί», συμπλήρωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ για τα μέσα προστασίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...