373
Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, 11 μήνες μετά την περιπέτεια του κορονοϊού και της διασωλήνωσης. «Ακόμα δεν έχω επανέλθει» είπε | ΣΚΑΪ TV

Ξέσπασε ο Γρηγοράκος: Υποχρεωτικότητα εμβολιασμών στο Δημόσιο, δεν πάει άλλο

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2021, 09:41
Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, 11 μήνες μετά την περιπέτεια του κορονοϊού και της διασωλήνωσης. «Ακόμα δεν έχω επανέλθει» είπε
|ΣΚΑΪ TV

Ξέσπασε ο Γρηγοράκος: Υποχρεωτικότητα εμβολιασμών στο Δημόσιο, δεν πάει άλλο

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2021, 09:41

Ηταν Φεβρουάριος 2021 όταν ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός, έπαιρνε εξιτήριο από το «Σωτηρία» ύστερα από δύο μήνες μάχης με την Covid-19 –εκ των οποίων οι 48 ημέρες ήταν σε διασωλήνωση στη ΜΕΘ. Υστερα από εννέα μήνες, ο κ. Γρηγοράκος εμφανίστηκε στο πλατό του ΣΚΑΪ, απευθύνοντας έκκληση για εμβολιασμό των πολιτών και περιγράφοντας με δραματικούς τόνους πώς προσπαθεί ακόμα να συνέλθει από την τρομακτική αυτή ασθένεια.

«Εντεκα μήνες από τη νοσήσή μου (από τον κορoνοϊό) ακόμα δεν έχω επανέλθει πλήρως», είπε ο κ. Γρηγοράκος, εξηγώντας ότι έχει επανέλθει κατά 90%, αλλά «βεβαίως έχω υπολείμματα της νόσου μυϊκά υπολείμματα, κάνω καθημερινά τέσσερις ώρες πισίνα και γυμναστική». Με τα λόγια αυτά, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να τονίσει στους τηλεθεατές ότι η εισαγωγή στη ΜΕΘ δεν είναι λύση, αλλά μια επίσης τρομακτική και πολύ τραυματική εμπειρία, από την οποία ακόμα και αν βγεις ζωντανός, κουβαλάς απίστευτα τραύματα.

«Δεν βλέπετε τι γίνεται, δεν βλέπετε την τραχειοστομία μου; Με ρωτήσατε εμένα τις ώρες της μοναξιάς που πέρασα, γιατί έτσι έπρεπε, αν μπορούσα να κουνήσω το δάκτυλό μου, αν μπορούσα να ζητήσω κάτι που έχω ανάγκη; Μπορούσα να κουνήσω μόνο τον δείκτη του αριστερού χεριού. Είναι μια δύσκολη στιγμή, προσπαθώ να τα ξεχάσω…», ξέσπασε ο κ. Γρηγοράκος για να σημειώσει συγκινημένος: «Μου έλειψε η οικογένειά μου, η γυναίκα μου και τα παιδιά μου, όλοι εσείς μου λείψατε… Δεν μπορούσα να βλέπω και να καταλαβαίνω ανθρώπους να φεύγουν μόνοι τους, απέραντες ώρες μοναξιάς, η μοναξιά ήταν κάτι το φοβερό. Ευχαριστώ όλους για τη στήριξή τους».

Ο κ. Γρηγοράκος ξέσπασε, ζητώντας επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στο Δημόσιο. «Οπωσδήποτε υποχρεωτικότητα, δεν πάει άλλο. Οσοι μισθοδοτούνται από το Δημόσιο, δημόσιοι υπάλληλοι, σώματα ασφαλείας, στρατός… δεν πάει άλλο. Δεν μπορεί να με ελέγχει έμενα αστυνομικός αντιεμβολιαστής», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ζήτησε εθνική συσπείρωση, λέγοντας ότι όλοι έχουν κάνει λάθη στην αντιμετώπιση της πανδημίας. «Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένας, μονός του, την κατάσταση. Εχουμε απουσία εθνικής συσπείρωσης χρειάζεται να είμαστε πιο ενωμένοι, έγιναν λάθη από όλους, κυβέρνηση, αντιπολίτευση, ιατρική κοινότητα εκκλησία, στρατό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η πολιτεία πρέπει να βάλει deadline για το εμβόλιο, έχουμε αλαλούμ τώρα, άλλοι έχουν κάνει μια δόση άλλη δεύτερη, άλλη τρίτη», πρότεινε ακόμα.

Δήλωσε, δε, ότι όταν μιλάει για εμβολιασμό «βλέπω την αντίσταση που μου κάνουν, είναι φοβερό». 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...