374
Η Βιρτζίνια Ρόμπερτς σε συνέντευξή της στο BBC | BBC

Ξεσπά κατά του Αντριου ένα από τα θύματα του Επσταϊν: «Ή εγώ ή αυτός λέμε την αλήθεια»

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2019, 12:26
Η Βιρτζίνια Ρόμπερτς σε συνέντευξή της στο BBC
|BBC

Ξεσπά κατά του Αντριου ένα από τα θύματα του Επσταϊν: «Ή εγώ ή αυτός λέμε την αλήθεια»

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2019, 12:26

Η βρετανική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι δεν θα ξεκινήσει ποινική έρευνα για την υπόθεση του δισεκατομμυριούχου Τζέφρι Επστάιν (που έχει πλέον αυτοκτονήσει), στην οποία έρευνα ο πρίγκιπας Αντριου έχει κληθεί από τις ενάγουσες να καταθέσει ως μάρτυρας για τα όσα γνώριζε για τις δραστηριότητες του φίλου του.

Σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή, η βρετανική αστυνομία υπενθυμίζει ότι ήδη από τον Ιούλιο του 2015 ήταν ενήμερη για τις κατηγορίες σε βάρος του Επστάιν και μιας Βρετανίδας, για γεγονότα που συνέβησαν εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, εκτός από τις κατηγορίες που αφορούσαν άλλα συμβάντα που χρονολογούνται από τον Μάρτιο του 2001 στο Λονδίνο.

Η Βιρτζίνια Ρόμπερτς (γνωστή και ως Τζιούφρ), ισχυρίζεται ότι εκείνη την περίοδο, όταν ήταν ακόμη 17 ετών, υποχρεώθηκε να έρθει σε σεξουαλική επαφή με τον πρίγκιπα Αντριου, γιο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Αφού εκτίμησε τις διαθέσιμες αποδείξεις και άκουσε την ενάγουσα, η βρετανική αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι έρευνες αφορούν υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης που έγιναν «κατά κύριο λόγο» εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου. Για αυτό είχε αποφασίσει ήδη από τον Νοέμβριο του 2016 να μην ξεκινήσει ποινική έρευνα.

Μετά την αυτοκτονία του Επστάιν στη φυλακή τον περασμένο Αύγουστο, η απόφαση της αστυνομίας επανεξετάστηκε.

Η Ρόμπερτς υποστήριξε ότι ήλθε σε επαφή με τον πρίγκιπα αρχικά στο Λονδίνο και στη συνέχεια άλλες δύο φορές, στη Νέα Υόρκη και στο ιδιωτικό νησί του Επστάιν στην Καραϊβική.

«Γνωρίζει τι συνέβη, γνωρίζω τι συνέβη, αλλά μόνο ένας από τους δύο λέει την αλήθεια», είπε η Ρόμπερτς στο BBC σε συνέντευξη που θα μεταδοθεί την Δευτέρα.

Μέσω του δικηγόρου της η Ρόμπερτς είπε ότι η απόσυρση του πρίγκιπα από τα καθήκοντά του είναι ευχάριστη είδηση, καθώς είναι το πρώτο βήμα για να αναλάβει τις ευθύνες του. Πάντως είναι, όπως ισχυρίζεται ακόμη η ενάγουσα, μισή αλήθεια ότι το κάνει λόγω της εμπλοκής στην υπόθεση του Επστάιν. Ο Αντριου «είχε μια μακρά σχέση με την Τζισλέν Μάξγουελ, η οποία κατέστρεψε τη ζωή τόσων γυναικών».

Ο δευτερότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ και όγδοος στη σειρά διαδοχής για τον θρόνο, διέψευσε κατηγορηματικά όσα καταγγέλλονται σε βάρος του, σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο BBC. Υποστηρίζει ότι ποτέ δεν συνάντησε τη Ρόμπερτς.

Μετά την προβολή της συνέντευξης αυτής κατηγορήθηκε ότι δεν έδειξε καμία συμπόνια για τα θύματα του Επστάιν. Έκτοτε, ο 59χρονος Άντριου έχει αποσυρθεί από τα επίσημα καθήκοντά του ως μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...