365
Από την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στο Πόρτο Γερμενό την Τρίτη | InTimeNews / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ξεπέρασαν τις 370 οι δασικές πυρκαγιές την τελευταία εβδομάδα – 41 το τελευταίο 24ωρο

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2022, 22:44
Από την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στο Πόρτο Γερμενό την Τρίτη
|InTimeNews / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ξεπέρασαν τις 370 οι δασικές πυρκαγιές την τελευταία εβδομάδα – 41 το τελευταίο 24ωρο

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2022, 22:44

Συνολικά 378 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν την τελευταία εβδομάδα στη χώρα, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο οι δασικές πυρκαγιές ανήλθαν σε 41, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος επιπυραγός Γιάννης Αρτοποιός σε ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Παράλληλα, την τελευταία εβδομάδα οι πυροσβέστες κλήθηκαν να επέμβουν σε 882 αστικές πυρκαγιές και σε 657 παροχές βοήθειας, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών που επικράτησαν, με υψηλές θερμοκρασίες, αυξημένη ένταση των ανέμων καθώς και χαμηλά ποσοστά σχετικής υγρασίας, ευνοήθηκε η εκδήλωση και γρήγορη επέκταση» των πυρκαγιών, εξήγησε ο κ. Αρτοποιός.

Οι σημαντικότερες από αυτές εκδηλώθηκαν στο Σχιστό Κορυδαλλού, στις Πόρτες Αχαΐας, στο Σχηματάρι Βοιωτίας, στο Σερνικάκι Φωκίδας, στη Κορακιά Κρανιδίου Αργολίδας, στο Πόρτο Γερμενό, στον Αγιο Ιωάννη Κορινθίας και στην Κορυφή Πύργου Ηλείας.

«Με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, το προσωπικό των πυροσβεστικών υπηρεσιών σε Αττική και Στερεά Ελλάδα τέθηκε σε γενική επιφυλακή για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών σε αυτές τις Περιφέρειες», ενώ «σε αρκετές περιπτώσεις οι Ελληνικές Πυροσβεστικές δυνάμεις επιχείρησαν από κοινού, με Ρουμάνους και Βούλγαρους πυροσβέστες, στο πλαίσιο του προγράμματος προεγκατάστασης, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών», πρόσθεσε.

Ενημέρωσε, επίσης, πως «στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εχθές το βράδυ (σ.σ. Τρίτη), σε δασική έκταση, στην περιοχή Κορυφή Πύργου, επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις με τη συνδρομή μηχανημάτων έργου και υδροφόρων της Τοπικής αυτοδιοίκησης».

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Πυλαία Εβρου, πλησίον της Εγναντίας οδού, «επιχείρησαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, και την έθεσαν υπό έλεγχο σε χρονικό διάστημα 2 ωρών», έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Κλείνοντας την ενημέρωσή του, ο κ. Αρτοποιός προειδοποίησε: «Για αύριο Πέμπτη, αναμένεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, σε Αττική, σε περιοχές της Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ιονίου, Σποράδων, Κρήτης, Ανατολικού Αιγαίου, και Δωδεκανήσων».

Ζήτησε, τέλος, σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά να καλούν άμεσα και να ενημερώνουν κατάλληλα τις Αρχές: «Απευθύνουμε έκκληση, σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά είναι σημαντικό να παραμείνετε ψύχραιμοι, και να καλέσετε στο 199 ή στο 112 και να δώσετε πληροφορίες για:

  • την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε,
  • το ακριβές σημείο της πυρκαγιάς και την κατεύθυνσή της
  • την ένταση του ανέμου στην περιοχή και
  • το είδος της βλάστησης που καίγεται».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News