235
| INTIMEnews

Ξεπέρασαν τα 100 χλμ./ώρα οι ριπές των βοριάδων στην Αττική – 143 χλμ./ώρα στην Παξιμάδα Καρύστου!

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2022, 09:59
|INTIMEnews

Ξεπέρασαν τα 100 χλμ./ώρα οι ριπές των βοριάδων στην Αττική – 143 χλμ./ώρα στην Παξιμάδα Καρύστου!

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2022, 09:59

Το ψυχρό μέτωπο που επηρεάζει τη χώρα τις τελευταίες ώρες συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους, ιδιαίτερα στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.

Εως το ξημέρωμα της Πέμπτης οι ριπές των ανέμων στην Αττική ξεπέρασαν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα (Πάρνηθα 111 χλμ./ώρα και Πεντέλη 106 χλμ./ώρα).

Η μέγιστη ριπή ανέμου καταγράφηκε στην Παξιμάδα Καρύστου με 143 χλμ./ώρα, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Ισχυροί άνεμοι καταγράφηκαν επίσης σε Αντίκυρα, Μακρινίτσα Βόλου και Κάρυστο (από 98 χλμ./ώρα).

Στη Χίο, το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Νήσος Σάμος» δεν κατάφερε να δέσει στο λιμάνι λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Κατά τους χειρισμούς πρόσδεσης, το πλοίο παρασύρθηκε από τον βοριά και επικάθισε σε αμμώδη αβαθή.

Το «Νήσος Σάμος» μεταφέρει συνολικά 332 επιβάτες, 104 φορτηγά, 83 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 18 δίκυκλα με προορισμό τη Χίο και τη Μυτιλήνη.

Λόγω εξάλλου των ισχυρών ανέμων που πνέουν στον Πατραϊκό και τον Κορινθιακό Κόλπο, έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου για τα φεριμπόουτ που εκτελούν δρομολόγια στο πορθμείο Ρίου-Αντιρρίου.

Επίσης, σύμφωνα με τη «Γέφυρα ΑΕ», τέθηκαν περιορισμοί στην κυκλοφορία οχημάτων και πεζών στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η διέλευση σε πεζούς, σε δίκυκλα, σε τροχόσπιτα και σε οχήματα χωρίς φορτίο με υψηλές πλευρές.

Από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελέστηκε το πρωινό δρομολόγιο για Μαρμάρι, ύστερα από απόφαση του πλοιάρχου. Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Φανερωμένη Σαλαμίνας-Πάχη Μεγάρων και Αγία Μαρίνα – Νέα Στύρα.

Με πρακτικό και κατόπιν απόφασης του πλοιάρχου, εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Λευκίμμης-Κέρκυρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...