412
Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου επικαλέστηκε «ενδείξεις» που έχει στη διάθεση της η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις οποίες «οι δημοσκοπήσεις χάνουν ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας» | INTIMEnews

Ξενογιαννακοπούλου: Πάνω από 17.000 προσλήψεις το 2019 – η ΝΔ θα έκανε μόνο 1.800

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2019, 14:26
Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου επικαλέστηκε «ενδείξεις» που έχει στη διάθεση της η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις οποίες «οι δημοσκοπήσεις χάνουν ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας»
|INTIMEnews

Ξενογιαννακοπούλου: Πάνω από 17.000 προσλήψεις το 2019 – η ΝΔ θα έκανε μόνο 1.800

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2019, 14:26

Λιγότερο από δύο μήνες πριν από τη μάχη των ευρωεκλογών και στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκογές, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου θέλησε να αναδείξει το… συγκριτικό «πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ: τις αθρόες προσλήψεις στο Δημόσιο!

«Το 2019 θα κάνουμε πάνω από 17.000 προσλήψεις», ενώ «η Νέα Δημοκρατία με τον κανόνα 1/5, θα έκανε 1.800 προσλήψεις», ενημέρωσε με διάχυτη ικανοποίηση η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε δηλώσεις της στον News24/7.

Οπως εξήγησε, «με τον κανόνα 1/1, είχαμε 9.040 αποχωρήσεις το 2018. Τόσες προσλήψεις θα γίνουν το 2019, με έμφαση στο χώρο της υγείας. Λόγω του δημοσιονομικού χώρου θα έχουμε επιπλέον 4.500 προσλήψεις για την ειδική αγωγή, προχωράει η προκήρυξη, και 3.200 για το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”».

Αντίθετα, σημείωσε, «η ΝΔ που λέει ότι θα επαναφέρει τον κανόνα 1/5, θα έκανε 1.800 προσλήψεις σε μία χρονιά, δηλαδή θα έκανε προσλήψεις μόνο στις ένοπλες δυνάμεις, στα σώματα Ασφαλείας και στο διπλωματικό σώμα».

Για να ενισχύσει περαιτέρω την επιχειρηματολογία της σχετικά με την αναγκαιότητα των προεκλογικών αυτών προσλήψεων, η κυρία Ξενογιαννακόπουλου υπενθύμισε ότι «την τελευταία δεκαετία υπήρξε μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο κατά 20% ο μέσος όρος ηλικίας είναι άνω των 50 ετών» και αν σήμερα «θέλουμε να προχωρήσουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, αυτό», υποστήριξε, «θα γίνει μόνο μέσα από την ανανέωση του προσωπικού».

«Οι δημοσκοπήσεις χάνουν ένα κομμάτι της κοινωνίας»

Κληθείσα εξάλλου να σχολιάσει τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, που δείχνουν μήνα – μήνα να ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, η υπουργός (που κατεβαίνει με σταυρό στις επόμενες εθνικές εκλογές) επικαλέστηκε «ενδείξεις» που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις οποίες, «οι δημοσκοπήσεις χάνουν ένα κομμάτι της κοινωνίας».

Στο πλαίσιο αυτό  έκανε λόγο για μία «τριπλή κοινωνική κινητικότητα που ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ», υποστηρίζοντας τα ακόλουθα:

«Ανεβαίνει η συσπείρωση από την αποχώρηση των ΑΝΕΛ και μετά, υπάρχει αυτοοργάνωση του προοδευτικού χώρου, υπάρχουν ρυάκια από κινήματα, αστέγους του ΠΑΣΟΚ, διανοούμενους, που όλα μαζί εκβάλλουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει, τρίτον, η συνειδητοποίηση της ανάγκης συγκρότησης ενός προοδευτικού προγράμματος που θα αποτελέσει απάντηση στην νεοφιλελεύθερη και ακροδεξιά επιθετικότητα σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Στη συνέντευξή της η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου δεν παρέλειψε να προβεί και σε σχόλια για το ΚΙΝΑΛ, σε μία ακόμη ένδειξη ότι η δημοσκοπική άνοδος του Κινήματος έχει θορυβήσει το Μαξίμου.

Μεταξύ άλλων η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ μίλησε για ετερόκλητες δυνάμεις στο ΚΙΝΑΛ επισημαίνοντας ότι «η κυρίαρχη άποψη είναι υπέρ της στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ που προκρίνει τη στρατηγική νίκη της ΝΔ», ενώ «οι ευρωσοσιαλιστές προωθούν προοδευτικές συγκλίσεις». «Ποιον όμως εξυπηρετεί η δαιμονοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ αν όχι τη ΝΔ;» διερωτήθηκε με νόημα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...