201
Το τραμ στη στάση Φιξ | Intime/Στεφάνου Στέλιος

Ξεκινούν οι εργασίες για τα δοκιμαστικά δρομολόγια του τραμ έως το Σύνταγμα

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2020, 16:07
Το τραμ στη στάση Φιξ
|Intime/Στεφάνου Στέλιος

Ξεκινούν οι εργασίες για τα δοκιμαστικά δρομολόγια του τραμ έως το Σύνταγμα

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2020, 16:07

Ξεκινούν το βράδυ της Κυριακής οι απαραίτητες εργασίες για τις δοκιμαστικές διαδρομές για την επαναλειτουργία του τραμ με στόχο να φτάσει το συντομότερο δυνατό και πάλι στο Σύνταγμα.

Με δελτίο Τύπου που ξέδωσε ο δήμος Αθηναίων σημειώνει τα ακόλουθα: «Στο πλαίσιο αυτό, ανταποκρινόμενος στην συμφωνία που έχει κάνει με την ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. -και όπως είχε δημοσίως δεσμευτεί- ξεκινά απόψε το βράδυ τις σχετικές εργασίες, στο κομμάτι που του είχε προσωρινά διατεθεί, στις γραμμές του τραμ (Βασ. Ολγας – Βασ. Αμαλίας) προκειμένου να επισπευσθούν οι δοκιμαστικές διαδρομές. Οι εργασίες δεν θα έχουν καμία επίπτωση στην κυκλοφορία αφού αφορούν στο περιορισμένο κομμάτι των γραμμών του τραμ. Ο δήμος Αθηναίων που στηρίζει με κάθε τρόπο την ενίσχυση της λειτουργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς, είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια ώστε το τραμ να μπει και πάλι σε κυκλοφορία σε όλο του το δίκτυο».

Τα δρομολόγια του τραμ έχουν σταματήσει από τον Οκτώβριο του 2018, από τη στάση Κασομούλη στον Νέο Κόσμο έως το τέρμα της διαδρομής στο Σύνταγμα, καθώς αυτό το κομμάτι έχει κατασκευαστεί πάνω στην καλυμμένη κοίτη του Ιλισού και παρουσίασε επικινδυνότητα εξαιτίας των διαβρώσεων που παρατηρήθηκαν.

Ενημερωτική πινακίδα σε στάση του τραμ