309
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολουθεί τον υπ. Υγείας Βασίλη Κικίλια να αναλύει τα στοιχεία για το κάπνισμα στη χώρα μας | Twitter/PrimeministerGr

Ξεκίνησε η επιχείρηση «σταματήστε το κάπνισμα» – τα βήματα που αποφασίστηκαν στο Μαξίμου

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2019, 13:01
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολουθεί τον υπ. Υγείας Βασίλη Κικίλια να αναλύει τα στοιχεία για το κάπνισμα στη χώρα μας
|Twitter/PrimeministerGr

Ξεκίνησε η επιχείρηση «σταματήστε το κάπνισμα» – τα βήματα που αποφασίστηκαν στο Μαξίμου

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2019, 13:01

Πώς θα εφαρμοστεί ο πολυσυζητημένος αντικαπνιστικός νόμος; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, που, κακά τα ψέματα, είναι στα χείλη όλων όσοι στέκονται με δυσπιστία απέναντι στις κατά καιρούς διακηρύξεις των κυβερνώντων, κλήθηκαν να σχεδιάσουν όσοι συμμετείχαν την Παρασκευή σε ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αλλωστε ο Πρωθυπουργός έχει πει, από την πρώτη στιγμή που πήρε τα ηνία της χώρας, ότι η εφαρμογή του νόμου είναι μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησής του.

Στη σύσκεψη, όπου σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μαξίμου, συζητήθηκαν «οι άμεσες και μεσοπρόθεσμες δράσεις για την πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, καθώς και η μείωση των καπνιστών στη χώρα μας», συμμετείχαν ο αρμόδιος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο επικεφαλής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τον έλεγχο του καπνίσματος, καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης καθώς και οι Ακης Σκέρτσος (ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου), Στέλιος Πέτσας (κυβερνητικός εκπρόσωπος), Θανάσης Κοντογεώργης (γενικός γραμματέας συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών).

Επί της ουσίας ήταν μία συνάντηση προετοιμασίας εν όψει της πλήρους εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Κικίλια θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον επόμενο μήνυμα.

Το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη ήταν σαφές: «Η κοινωνία είναι πιο ώριμη παρά ποτέ για την αποδοχή της απαγόρευσης του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους». Βέβαια αυτή η δήλωση απέχει κάπως από τον μαξιμαλιστικό στόχο που έθεσε πριν από δύο ημέρες ο υπουργός Υγείας, ο οποίος προανήγγειλε απαγόρευση του καπνίσματος και στους ανοιχτούς χώρους όπου βρίσκονται παιδιά, όπως οι παιδικές χαρές (εδώ).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον καθηγητή Παναγιώτη Μπεχράκη

Στο πλαίσιο της συνάντησης αξιολογήθηκε η πορεία της μεγάλης καμπάνιας για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, που θα παρουσιαστεί το αμέσως επόμενο διάστημα ενόψει της καθολικής εφαρμογής του νόμου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...