317
Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την τακτική ενημέρωση της Δευτέρας | ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/ IntimeNews

Ξεκινά η χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου – Πότε ανοίγουν τα ραντεβού, ποιους αφορά

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2021, 18:33
Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την τακτική ενημέρωση της Δευτέρας
|ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/ IntimeNews

Ξεκινά η χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου – Πότε ανοίγουν τα ραντεβού, ποιους αφορά

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2021, 18:33

Ανοίγει την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για τα ραντεβού της ενισχυτικής, τρίτης δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό σε συγκεκριμένη ομάδα του πληθυσμού, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Οπως εξήγησε, η αρχή θα γίνει με 285.000 πολίτες που βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή. Ολοι θα λάβουν μήνυμα στο κινητό που θα τους ενημερώνει για το ραντεβού τους. «Ακολούθως, θα προχωρήσουμε και στις υπόλοιπες κατηγορίες, ανάλογα πάντα με τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Μιλώντας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, ανέφερε ότι η Επιτροπή μελετά τα δεδομένα για τον καθορισμό και άλλων ομάδων πληθυσμού που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια τη χορήγηση της τρίτης δόσης.

«Εχουμε καταλήξει στην ομάδα των ατόμων που θα ακολουθήσουν τους ανοσοκατεσταλεμένους και είναι οι ηλικιωμένοι που διαμένουν σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και άτομα άνω των 60 ετών. Η πρόταση αυτή βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας», τόνισε η κυρία Θεοδωρίδου.

Τρίτη δόση θα χορηγηθεί κατά πάσα πιθανότητα και σε υγειονομικούς, όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι.

Μάλιστα, η κυρία Θεοδωρίδου είπε ότι σύμφωνα με τις μελέτες, τα άτομα μεγάλης ηλικίας και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα, φαίνεται ότι χρειάζονται την ενισχυτική δόση στους οκτώ μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους. «Σε κάποιους άλλους όμως, η προστασία διαρκεί ένα χρόνο, βάσει των δεδομένων που γνωρίζουμε μέχρι τώρα», είπε η ίδια.

Συναγερμός για τις εγκύους – δύο νεκρές στη χώρα μας

Οι επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα υπαγορεύει συνεχείς υπενθυμίσεις για τον εμβολισμό των εγκύων, τόνισε η κυρία Θεοδωρίδου στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, από την αρχή της πανδημίας, συνολικά στη χώρα μάς έχουν νοσηλευτεί 29 έγκυες σε ΜΕΘ και οι 25 από αυτές το 2021. Δυστυχώς δύο έχουν καταλήξει.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη μελέτη, 2.500 έγκυες εμβολιάστηκαν κατά τις πρώτες 20 εβδομάδες και είναι εξίσου ασφαλής το εμβόλιο, δεδομένου ότι ο κίνδυνος της αποβολής είναι ο ίδιος μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων γυναικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...