390
Η ανθρωπότητα έχει ανάγκη από πολλούς εφήβους σαν την Γκρέτα Τούνμπεργκ και ξεκινά μια οργανωμένη προσπάθεια ανεύρεσής τους | shutterstock

Ξεκινά η αναζήτηση μιας νέας Γκρέτα Τούνμπεργκ

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2020, 16:15
Η ανθρωπότητα έχει ανάγκη από πολλούς εφήβους σαν την Γκρέτα Τούνμπεργκ και ξεκινά μια οργανωμένη προσπάθεια ανεύρεσής τους
|shutterstock

Ξεκινά η αναζήτηση μιας νέας Γκρέτα Τούνμπεργκ

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2020, 16:15

Ο αμερικανός μηχανικός λογισμικού Ερικ Σμιντ, έχοντας διανύσει μια πετυχημένη πορεία τόσο στην ανάπτυξη προγραμμάτων όσο και σε διοικητικό επίπεδο, σε σημαντικές εταιρείες της βιομηχανίας της τεχνολογίας, προσελήφθη από τους ιδρυτές της Google το 2001. Αρχικά ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας και στη συνέχεια ανέλαβε την αντιπροεδρία της Google και μετέπειτα της μητρικής εταιρείας του γίγαντα των διαδικτυακών υπηρεσιών.

Τα τελευταία χρόνια ο Σμιντ έχει αναλάβει τον ρόλο του πρεσβευτή της εταιρείας κάνοντας επαφές με τους διεθνείς οργανισμούς και τις πολιτικές ηγεσίες των κρατών σε όλο τον κόσμο. Από την επαγγελματική του δραστηριότητα απέκτησε μια τεράστια περιουσία που υπολογίζεται αυτή την στιγμή στα 11 δισ. δολάρια. Μαζί με τη σύζυγό του Γουέντι έχουν ιδρύσει το φιλανθρωπικό ίδρυμα Schmidt Futures, το οποίο έχει μεγάλη δραστηριότητα.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC το ίδρυμα χρηματοδοτεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα αναζητήσει σε όλο τον κόσμο την επόμενη… Γκρέτα Τούνμπεργκ. Απευθύνεται σε εφήβους ηλικίας 15-17 ετών και θα είναι έτσι δομημένο ώστε να αναδειχθούν τα άτομα εκείνα που φαίνεται ότι διαθέτουν εκείνα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να ηγηθούν σε κάποιον κρίσιμο για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη τομέα όπως το περιβάλλον, η οικονομία και η υγεία.

«Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι σε ζητήματα όπως η προστασία του περιβάλλοντος, οι νεαρές ηλικίες δείχνουν μεγάλη θέληση και αφοσίωση στην ενασχόληση με αυτά. Βλέπουμε τους νέους ανθρώπους σήμερα όχι μόνο να δείχνουν τεράστιο ενδιαφέρον και προσοχή για τον κόσμο γύρω τους, αλλά αυτό το ενδιαφέρον να το μετουσιώνουν σε δράση. Υπάρχει μια μεγάλη λίστα σημαντικών ακτιβιστών εφηβικής ηλικίας τα τελευταία χρόνια, όπως η Γκρέτα Τούνμπεργκ, η Μαλάλα Γιουσαφζάι και ο σκακιστής Τάνι Αντεβούμι, οι οποίοι αποτέλεσαν για εμάς έμπνευση» δηλώνει η Κάσι Κρόκετ επικεφαλής στρατηγικής του ιδρύματος.

Στo πρόγραμμα, το οποίο ονομάστηκε «Rise», θα συμμετέχει και το πρόγραμμα υποτροφιών The Rhodes Trust που δίνει την ευκαιρία σε νεαρά άτομα από όλο τον κόσμο, με ξεχωριστό ταλέντο σε κάποιον τομέα, να σπουδάσουν στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

«Θέλουμε να βρούμε άτομα με ξεχωριστές ικανότητες, που θα τις αξιοποιούν όμως όχι μόνο για το δικό τους καλό, αλλά και για να συγκροτηθούν ομάδες που θα προσφέρουν νέες, καινοτόμες και δημιουργικές λύσεις σε διάφορα προβλήματα. Ατομα για να  ανοίξουν δρόμους που κανείς δεν έχει σκεφτεί μέχρι σήμερα και γενικότερα θα υπηρετήσουν την κοινωνία» δηλώνει ο Ερικ Μπρέιβερμαν, διευθύνων σύμβουλος τoυ Schmidt Futures.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...