234
Φωτογραφία από το εσωτερικό του C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας με τις ειδικές κάψουλες | ΕΚΑΒ

Πρώτη αεροδιακομιδή διασωληνωμένων από τη Βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2020, 10:13
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 26/11/2020 16.30
Φωτογραφία από το εσωτερικό του C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας με τις ειδικές κάψουλες
|ΕΚΑΒ

Πρώτη αεροδιακομιδή διασωληνωμένων από τη Βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2020, 10:13
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 26/11/2020 16.30

Με στόχο την αποσυμπίεση του συστήματος Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα, ξεκίνησαν την Πέμπτη οι πρώτες αεροδιακομιδές σοβαρά ασθενούντων με Covid-19 σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Είχε προηγηθεί την Τετάρτη η αεροδιακομιδή με C-130 δύο διασωληνωμένων ασθενών από τη Ρόδο στην Κρήτη, προκειμένου να μπουν σε ΜΕΘ στο Ηράκλειο, ενώ με ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής μεταφέρθηκε στην Αθήνα  ασθενής με COVID-19 από την Ανδρο. Μία ακόμη αεροδιακομιδή ασθενούς στην πρωτεύουσα έγινε από την Πάτμο.

Το πρωί της Πέμπτης αεροσκάφος C-130 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με προορισμό την Καβάλα (αρχικά μεταδόθηκε ότι θα προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη), προκειμένου να παραλάβει τρεις ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό στο νοσοκομείο της Δράμας και να τους μεταφέρει στην Αθήνα.

Το  C-130 με τους τρεις ασθενείς αναχώρησε για την πρωτεύουσα λίγο μετά τις 16.00.

Τις αεροδιακομιδές ασθενών Covid-19 με C-130, από απομακρυσμένες περιοχές είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο υπουργός Υγείας.

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Α’ ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Φλώρο και, εφόσον χρειαστεί, θα διατεθεί ένα C-130 το οποίο σε ειδικές κάψουλες θα κάνει αεροδιακομιδές περιστατικών σε απομακρυσμένες Υγειονομικές Περιφέρειες, πάντα με την έγκριση των ιατρών και την τήρηση των όρων για την ασφάλεια των ασθενών», είχε δηλώσει (εδώ) ο κ. Κικίλιας στις αρχές του μήνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...