229
Ο Πρωθυπουργός στην Ημερίδα της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής την Τετάρτη | INTIMEnews

Ξεκάθαρος ο Πρωθυπουργός: «Lockdown δεν θα έχουμε»

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2021, 13:26
Ο Πρωθυπουργός στην Ημερίδα της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής την Τετάρτη
|INTIMEnews

Ξεκάθαρος ο Πρωθυπουργός: «Lockdown δεν θα έχουμε»

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2021, 13:26

Το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown απέκλεισε κατηγορηματικά ο Πρωθυπουργός σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες στο περιθώριο της παρουσίας του στην ημερίδα της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα «Διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και προαγωγή του προσυμπτωματικού ελέγχου μετά την πανδημία COVID-19».

«Δεν θα έχουμε lockdown», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτή άλλωστε, τόνισε, είναι και «η προσέγγιση όλων των χωρών που δοκιμάζονται σήμερα από την πανδημία. Δεν είμαστε οι μόνοι που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τέταρτο κύμα».

«Το σημαντικό είναι να μη βλέπετε μόνο τον αριθμό των κρουσμάτων. Τα κρούσματα είναι αυξημένα και υπάρχει αυξητική τάση, αυτό δεν αμφισβητείται, όμως ταυτόχρονα είμαστε πρωταθλητές στην Ευρώπη στα τεστ. Αρα, αυτό το οποίο μας απασχολεί περισσότερο είναι η θετικότητα και λιγότερο ο απόλυτος αριθμός των κρουσμάτων», θέλησε να σημειώσει ο Πρωθυπουργός.

Οσον αφορά την εκτόξευση στον αριθμό των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, ο κ. Μητσοτάκης είπε:

«Ναι έχουμε μία πίεση στο ΕΣΥ, όχι ευκαταφρόνητη, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, καμία σχέση με αυτό το οποίο είχαμε δει πέρυσι τον Νοέμβριο. Είμαστε πολύ πιο έτοιμοι αυτή τη φορά».

«Αλλά αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή, από τη στιγμή που υπάρχει το εμβόλιο, να μην πάμε σε lockdown», επανέλαβε.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην επιλογή της αποστολής SMS στους πολίτες που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί, λέγοντας ότι «χρησιμοποιούμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, συμπεριλαμβανομένης και της εξατομικευμένης επικοινωνίας για να ενθαρρύνουμε τους πολίτες να κάνουν το σωστό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...