254
O πρόεδρος Ερντογάν σε φωτογραφία από δηλωσεις του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη γείτονα την προηγούμενη εβδομάδα | Presidential Press Office/Handout via REUTERS

«Ξέφυγε» ο Ερντογάν: Απειλεί τώρα με απέλαση τους πρεσβευτές των «δέκα» λόγω Καβαλά

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2021, 15:10
O πρόεδρος Ερντογάν σε φωτογραφία από δηλωσεις του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη γείτονα την προηγούμενη εβδομάδα
|Presidential Press Office/Handout via REUTERS

«Ξέφυγε» ο Ερντογάν: Απειλεί τώρα με απέλαση τους πρεσβευτές των «δέκα» λόγω Καβαλά

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2021, 15:10

Ολοένα και περισσότερο ο Ταγίπ Ερντογάν χάνει την όποια ψυχραιμία του. Τώρα έφθασε στο σημείο να απειλεί ανοικτά ακόμα και με απέλαση τους πρεσβευτές των ΗΠΑ και της Γαλλίας και των άλλων οκτώ χωρών που συντάχθηκαν (εδώ) στη δήλωση κατά της Αγκυρας για την υπόθεση του Οσμάν Καβαλά.

Στην κοινή τους δήλωση οι πρεσβευτές της Γερμανίας, των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Φινλανδίας, της Δανίας, της Σουηδίας, του Καναδά, της Νορβηγίας και της Νέας Ζηλανδίας, ζήτησαν μία δίκαιη και ταχεία επίλυση της υπόθεσης του φυλακισμένου αντικαθεστωτικού Καβαλά, με τον τούρκο πρόεδρο να απαντά, σε πρώτη φάση, δίνοντας εντολή να κληθούν για εξηγήσεις οι δέκα διπλωματικοί αντιπρόσωποι στο υπουργείο Εξωτερικών.

Η αντίδρασή του ωστόσο στην πρωτοβουλία των «δέκα» δείχνει να κλιμακώνεται, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ τουρκικών ΜΜΕ, φέρεται έτοιμος να ζητήσει την αποχώρηση των διπλωματών από το τουρκικό έδαφος κηρύσσοντάς τους persona non grata!

«Είπα στον υπουργό Εξωτερικών μας ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να τους φιλοξενούμε στη χώρα μας», ήταν η χαρακτηριστική φράση του τούρκου προέδρου για τους επικεφαλής των διπλωματικών αντιπροσωπείων στην Τουρκία που τόλμησαν να επικρίνουν τις πρακτικές του τουρκικού καθεστώτος έναντι αντιφρονούντων όπως ο φιλάνθρωπος επιχειρηματίας Οσμάν Καβαλά, ο οποίος είναι στη φυλακή από το 2017.

«Πώς μπορείτε να επιχειρήσετε να δώσετε ένα τέτοιο μάθημα στην Τουρκία; Ποιος είσαι; Τι είναι αυτό; Λένε, “αφήστε τον Καβαλά”. Εσείς αποφυλακίζετε τους τρομοκράτες, τους δολοφόνους στις δικές σας χώρες;» διερωτήθηκε σε υψηλούς τόνους ο Ερντογάν που τελευταία -με την εξαίρεση της (απερχόμενης καγκελαρίου) Ανγκελα Μέρκελ- βλέπει παντού γύρω του μόνο εχθρούς στη Δύση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...