158
|

Ξέφυγαν οι Τούρκοι με προκλητική πτήση δύο F-16 πάνω από την Κίναρο

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2019, 10:57

Ξέφυγαν οι Τούρκοι με προκλητική πτήση δύο F-16 πάνω από την Κίναρο

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2019, 10:57

Σε μία ακόμη επίδειξη θράσους, δύο τουρκικά F-16 όχι μόνο παραβίασαν τον εθνικό μας εναέριο χώρο, αλλά προχώρησαν σε προκλητική πτήση πάνω από την Κίναρο.

Σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή, τα τουρκικά μαχητικά εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, στις 9:34 π.μ και πέταξαν πάνω από την Κίναρο – ανατολικά Αμοργού-δυτικά Λέρου, Καλύμνου- σε ύψος 27.000 ποδιών.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Οι ΗΠΑ εν τω μεταξύ εντείνουν τις πιέσεις τους στην Τουρκία προκειμένου να ακυρωθεί η προμήθεια των S-400 από τους Ρώσους.

Η Ουάσινγκτον έχει δώσει τελεσίγραφο έως τις 31 Ιουλίου στην Αγκυρα να τερματίσει τη συμφωνία με τη Ρωσία, σε διαφορετική περίπτωση θα αποκλείσει ολοκληρωτικά την Τουρκία από το πρόγραμμα των F-35.

Σύμφωνα μάλιστα με το περιοδικό Foreign Policy, οι τούρκοι χειριστές των μαχητικών F-35 όχι μόνο δεν πραγματοποιούν εκπαιδευτικές πτήσεις με τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους αλλά έχουν αποκλειστεί από κάθε πρόσβαση στις απόρρητες πληροφορίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...