184
Εμβολιασμένοι φορά μάσκα για την είσοδό της σε κατάστημα της Νέας Υόρκης, καθώς από τις 27 Ιουλίου είναι και πάλι υποχρεωτική | REUTERS /Brendan McDermid

Ξαναφορούν τις μάσκες σε εσωτερικούς χώρους οι εμβολιασμένοι στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2021, 17:37
Εμβολιασμένοι φορά μάσκα για την είσοδό της σε κατάστημα της Νέας Υόρκης, καθώς από τις 27 Ιουλίου είναι και πάλι υποχρεωτική
|REUTERS /Brendan McDermid

Ξαναφορούν τις μάσκες σε εσωτερικούς χώρους οι εμβολιασμένοι στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2021, 17:37

Ακριβώς μία εβδομάδα μετά το αίτημα πολλών επιστημόνων, αλλά και πολιτών στις ΗΠΑ για μέτρα «τύπου Ευρώπης» (εδώ), τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ άλλαξαν τις οδηγίες για τους εμβολιασμένους που είχαν εκδώσει από τα μέσα Μαΐου (εδώ).

Σύμφωνα με αυτά, οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούσαν να κυκλοφορούν δίχως μάσκα σε κλειστούς δημόσιους χώρους, όπως τα εμπορικά κέντρα, τα καταστήματα, οι δημόσιες υπηρεσίες κ.λπ.

Οπως γράφει ο Guardian, τα CDC προτείνουν τώρα στους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες στις ΗΠΑ, να φορούν και πάλι τη μάσκα τους σε εσωτερικούς χώρους.

«Στις γεωγραφικές ζώνες όπου παρατηρείται υψηλή μεταδοτικότητα του κορονοϊού, τα CDC συνιστούν στους πλήρως εμβολιασμένους να φορούν μάσκα στους κλειστούς δημόσιους χώρους», ανέφερε η Ροσέλ Ουαλένσκι, διευθύντρια των CDC.

H ίδια εξηγεί ότι η οδηγία αναθεωρήθηκε υποχρεωτικά λόγω της ταχείας εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα στις ΗΠΑ.

Οσον αφορά τα σχολεία, τα CDC συνιστούν την καθολική χρήση μάσκας από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές όλων των βαθμίδων, ανεξαρτήτως αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι.

Η Ουαλένσκι τόνισε ότι συστήνεται επίσης να επιστρέψουν οι μαθητές στη δια ζώσης εκπαίδευση το φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...