287
Εντονη η αστυνομική παρουσία στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι | Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κρύβεται λόγω αυτοφώρου ο ιερέας που κοινωνούσε πιστούς στο Κουκάκι

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2020, 09:32
Εντονη η αστυνομική παρουσία στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι
|Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κρύβεται λόγω αυτοφώρου ο ιερέας που κοινωνούσε πιστούς στο Κουκάκι

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2020, 09:32

Ο ιερέας της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι, ο οποίος, παρά τη σχετική απαγόρευση κοινωνούσε πιστούς, αναζητείται για να συλληφθεί, καθώς εναντίον του έχει σχηματιστεί δικογραφία, όπως συνέβη και σε μία περίπτωση στην Κέρκυρα.

Μαρτυρίες ανέφεραν ότι χθες Κυριακή, μετά τη Θεία Λειτουργία, βγήκε από τον ναό και στο πίσω μέρος της εκκλησίας κοινώνησε περίπου 10-15 πιστούς.

Περίοικοι που είδαν από τα μπαλκόνια τους το γεγονός, ειδοποίησαν την Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, υπήρξαν και διαπληκτισμοί ανάμεσα σε πιστούς και περιοίκους.

Αστυνομικοί αναζήτησαν τον ιερέα στον ναό το απόγευμα της Κυριακής, ωστόσο δεν τον βρήκαν. Προσήχθη πάντως για κατάθεση ο νεωκόρος του ναού.

Φωτογραφίες από τον ναό στο Κουκάκι την Κυριακή

Στην Κέρκυρα, οι ιερείς έβαλαν μέσα πιστούς, παρά την αστυνομία που βρισκόταν στο σημείο. Μάλιστα, ακόμη και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης βρέθηκαν εντός του ναού, όπως και τηλεοπτικό συνεργείο, το οποίο κάλυψε τη Θεία Λειτουργία.

Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα για το περιστατικό στην εκκλησία στο Κουκάκι, αλλά και για περιστατικό στην Κέρκυρα, ζήτησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

«Αυτά που συνέβησαν σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις εισαγγελικές Αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Επιπλέον, με ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή Αθηνών τόνισε πως θα ξεκινήσει και αυτή έρευνα για το περιστατικό στο Κουκάκι, ενώ υπενθυμίζει ότι η Ιερά Σύνοδος «ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...