286
To αγόρι, το άλογο και οι διδαχές τους | Εικονογράφηση της Κωνσταντίνας Μπρίνια

«Κρυφτό… με τα αγάλματα»: Θεατρική παράσταση στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2018, 16:21
To αγόρι, το άλογο και οι διδαχές τους
|Εικονογράφηση της Κωνσταντίνας Μπρίνια

«Κρυφτό… με τα αγάλματα»: Θεατρική παράσταση στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2018, 16:21

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό» (18/5), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει την Παρασκευή 18 Μαΐου (ώρες 19:30 και 21:00) τη θεατρική παράσταση «Κρυφτό», για ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών, στο Ιστορικό Αρχείο του, στον Ταύρο.

Μια βόλτα σ’ ένα μουσείο μπορεί να μην είναι απλώς… μια βόλτα. Μπορεί να γίνει μια συναρπαστική εμπειρία, αρκεί να επιτρέψουμε στα εκθέματα να μας «μιλήσουν». Στην παράσταση ένα μικρό αγόρι επισκέπτεται ένα αρχαιολογικό μουσείο και «συνομιλεί» με ένα άλογο-έκθεμα. Η ανάγκη του αγοριού να επικοινωνήσει με κάποιον διαφορετικό από αυτόν και η εμπιστοσύνη που δείχνει το άλογο στο παιδί επιτρέπουν στην ιστορία μας να ξεδιπλωθεί. Μια ιστορία ανθρώπινη, με αντιπολεμικό μήνυμα που μπορεί να συγκινήσει και να εμπνεύσει. Τελικά, κάποιες φορές αρκεί να εμπιστευόμαστε τη φαντασία μας για ν’ ανακαλύψουμε τις αλήθειες του κόσμου.

Το «Κρυφτό» τής Στέλλας Τσίγγου, σε εικονογράφηση Κωνσταντίνας Μπρίνια, διακρίθηκε στον διαγωνισμό συγγραφής και εικονογράφησης παιδικού βιβλίου που προκήρυξαν, τον Απρίλιο 2017, η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας. Το έργο δραματοποιήθηκε από τη Θεατρική Ομάδα Ομίλου Πειραιώς, σε σκηνοθεσία Ζωής Ξανθοπούλου.

Συμμετέχουν (αλφαβητικά): Τιτίκα Ασλανίδου, Γιώργος Βενάρδος, Θεανώ Γιαμαλή, Μαρία Δασκαλάκη, Νίκος Καλαντζής, Γιάννης Κεφαλάς, Μάγια Κίτσου, Βασίλης Κουλόπουλος, Μάριος Μακρής, Φένια Μαυρομάτη, Γιώργος Παπαδάκης, Ανδριάννα Παναγοπούλου, Θάλεια Σαββοπούλου, Παναγιώτα Σκλαβενίτη, Αναστασία Τσιάκου.

Δημιουργία video: Νατάσσα E. Ιωάννου.

To τραγούδι της παράστασης, σε στίχους Θεανώς Γιαμαλή, μελοποίησε και ερμήνευσε ο Σταύρος Δάλκος.

* Η παράσταση στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα από την Ανδρονίκη Ξανθοπούλου

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Για την εγγραφή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (τηλέφωνο 210 3418011, Δευτέρα-Παρασκευή, 9:00-17:00).

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
Δωρίδος 2 και Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος
Τηλέφωνο: 210 3418051

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...