294
Ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν κρατάει... μεγάλη ομπρέλα για τους φόρους των πλουσίων | Reuters

Κροίσοι φεύγουν από την Βρετανία ενόψει… «Κορμπιν-γεδδόνα»

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2019, 20:06
Ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν κρατάει... μεγάλη ομπρέλα για τους φόρους των πλουσίων
|Reuters

Κροίσοι φεύγουν από την Βρετανία ενόψει… «Κορμπιν-γεδδόνα»

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2019, 20:06

Οι πλούσιοι τον Αρμαγεδδόνα δεν τον φοβούνται.

Τον «Κορμπιν-γεδδόνα» όμως σίγουρα.

Πολλοί βρετανοί Κροίσοι προετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα φοβούμενοι πως ο ηγέτης των Εργατικών θα αυξήσει δραματικά την φορολογία για την ανώτερη οικονομικά τάξη, στην περίπτωση που γίνει πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τους Sunday Times, ο οποίος δημοσιεύει σήμερα την ετήσια λίστα των πλουσιότερων Βρετανών, κάποιοι εξ΄αυτών θα μπορούσαν να πάρουν μαζί τους εκτός Νησιού κεφάλαια ύψους σχεδόν ενός τρισ. ευρώ ενόψει ενός επικείμενου «Corbygeddon», όπως κατ’ ευφημισμόν ονομάστηκε.

Η Coutts, μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Βρετανίας και μια από τις αρχαιότερες στον κόσμο, ανέφερε στην εφημεριδα πως οι δισεκατομμυριούχοι αυτοί περισσότερο έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στον Κόρμπιν, παρά στο Brexit, θεωρώντας πως θα ζημιωθούν περισσότερο από την παρουσία ενός Εργατικού πρωθυπουργού στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Για παράδειγμα, ο Αλφι Μπεστ, με μια περιουσία που εκτιμάται γύρω στα 250 εκατ. ευρώ, έχει επανειλημμένα δηλώσει πως θα αποχωρήσει από τη χώρα, στην περίπτωση που δει πρωθυπουργό τον Κόρμπιν.

Ομοίως και οι αδελφοί Σρι και Γκόπι Χίντουγια, πλουσιότεροι Βρετανοί της Rich List των Sunday Times.

Τα δυο αδέλφια, με καταγωγή από την Ινδία, που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ενέργειας και των οικονομικών, εκτόπισαν τον σερ Τζιμ Ράντκλιφ από την πρώτη θέση της λίστας.

Πριν μερικούς μήνες, η Dyson, η εταιρεία που είναι γνωστή για τις ηλεκτρικές σκούπες και τα πιστολάκια μαλλιών που κατασκευάζει, ανακοίνωσε πως θα μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία, από τη Μεγάλη Βρετανία όπου βρίσκονται σήμερα, στη Σιγκαπούρη.

Τη συγκεκριμένη εξέλιξη γνωστοποίησε ο ιδιοκτήτης της, σερ Τζέιμς Ντάισον, ο δισεκατομμυριούχος στον οποίο ανήκει το 100% της εταιρείας.

Ο Ντάισον ήταν υπέρ του Brexit, καλώντας την βρετανική κυβέρνηση να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς κάποια συμφωνία.

Όπως ανέφερε, η αλλαγή έδρας για την Dyson «δεν έχει καμία σχέση με το Brexit», αλλά λαμβάνει χώρα κυρίως για λόγους «μελλοντικής οικονομικής θωράκισης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...