271
|

Κρήτη: «Μου έκανε μπούλινγκ», λέει ο μαθητής που έβγαλε ψεύτικο όπλο στο σχολείο

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2019, 16:01

Κρήτη: «Μου έκανε μπούλινγκ», λέει ο μαθητής που έβγαλε ψεύτικο όπλο στο σχολείο

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2019, 16:01

Ελεύθεροι αφέθηκαν, για να δικαστούν στις 29 Απριλίου στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων, οι δύο ανήλικοι που συνελήφθησαν στην περιοχή των Μοιρών, στη Μεσαρά Κρήτης, την Πέμπτη, ο ένας γιατί απείλησε συμμαθητή του με όπλο-ρέπλικα και ο δεύτερος γιατί είχε μαχαίρι στην κατοχή του έξω από το σχολείο, χωρίς να είναι μαθητής του.

Ο 15χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας και απειλής κατ’ εξακολούθηση, ενώ ο 17χρονος, της παράνομης οπλοφορίας.

Στις δηλώσεις του ο συνήγορος υπεράσπισης του 15χρονου, έκανε λόγο για ένα «εξαιρετικό παιδί» που το προηγούμενο διάστημα δεχόταν πίεση από τον συμμαθητή του και πως τα όσα συνέβησαν στο ΕΠΑΛ Μοιρών, ήταν αντίδραση σε αυτή την επιθετική συμπεριφορά.

Οπως τόνισε ο Ζαχαρίας Λυπάκης: «Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παιδί, από καλή οικογένεια και καλό μαθητή. Αυτή είναι η εικόνα που μας περιγράφουν και από το σχολείο. Ο 15χρονος υποστήριξε ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε πέσει θύμα προκλήσεων από τον συγκεκριμένο συμμαθητή, που ισχυρίζεται ότι απειλήθηκε με το όπλο. Εκείνος είναι πιο μεγαλόσωμος και επιθετικός και όπως ο 15χρονος είπε, αναγκάστηκε να αντιδράσει έτσι, έχοντας αγανακτήσει από αυτή τη συμπεριφορά».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του ανήλικου, δήλωσε ότι ο 15χρονος ισχυρίστηκε ότι βρήκε σε ερειπωμένο κτίσμα τη ρέπλικα όπλου, ενώ σε ό,τι αφορά το περιστατικό, δήλωσε ότι ο συμμαθητής του δεν τρομοκρατήθηκε όταν εκείνος του έδειξε το όπλο, αλλά γέλασε. Οσον αφορά τις διαφορές που αντιμετώπιζαν τα παιδιά, όπως δήλωσε ο κ. Λυπάκης, αφορούσαν τα χωριά τους. « Απ’ ότι είπε ο 15χρονος, είχαν θέματα σχετικά με τα χωριά τους και ποιο είναι το χωριό που έχει τους πιο δυνατούς άντρες και τέτοια ζητήματα, που συχνά συναντάει κανείς στις εφηβικές παρέες», σημείωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του μαθητή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...