301
Αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τα νερά στην Ανάληψη Ηρακλείου | cretalive.gr

Κρήτη: Μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες στη Χερσόνησο

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2020, 10:49
Αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τα νερά στην Ανάληψη Ηρακλείου
|cretalive.gr

Κρήτη: Μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες στη Χερσόνησο

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2020, 10:49

Εντονες βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης στην Κρήτη, με τα ύψη βροχόπτωσης να έχουν ξεπεράσει τα 100 χιλιοστά, έχοντας δημιουργήσει πλημμυρικά φαινόμενα.

Τα προβλήματα είναι έντονα γύρω από την περιοχή του Ηρακλείου, στον Δήμο Χερσονήσου και ειδικότερα την Ανάληψη, τη Σταλίδα, τις Γούρνες, τις Γούβες, τον Μοχό, τον Ανισαρά και το Κουτουλουφάρι.

Δεν υπάρχουν αναφορές για αγνοούμενους, μετέδωσε ο ΣΚΑΪ. Οι κλήσεις στην Πυροσβεστική ξεπέρασαν πάντως τις 100 για τη διάσωση πολιτών από σπίτια και οχήματα.

Στις Γούβες πλημμύρισε ποτάμι με αποτέλεσμα να καλυφθούν με νερά μεγάλες εκτάσεις, μέχρι και τη θάλασσα. Προβλήματα υπάρχουν και στο οδικό δίκτυο, αλλά και σε κτίρια. Εχουν ακόμη παρασυρθεί οχήματα από τα νερά.

Η περιοχή δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω της πτώσης στύλων.

Ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος δήλωσε στο cretalive.gr ότι τα πλημμυρικά φαινόμενα ήταν για μία ακόμη φορά ιδιαίτερα έντονα. Με απόφασή του θα παραμείνουν σήμερα Τρίτη κλειστά τα σχολεία. «Βρεθήκαμε για μία ακόμη φορά στο έλεος της κακοκαιρίας, κινδύνευσαν άνθρωποι», τόνισε.

Η ίδια περιοχή πριν από λίγες ημέρες είχε πληγεί από σφοδρή χαλαζόπτωση που είχε «στρώσει» το χαλάζι στους δρόμους.

Εν τω μεταξύ, κατολισθήσεις και καθιζήσεις του οδοστρώματος καθιστούν δύσκολη την κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου του Νομού Ρεθύμνου. Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Τρίτη αρκετά σχολεία στον ορεινό Μυλοπόταμο, καθώς οι νυχτερινές καταπτώσεις έκλεισαν την κυκλοφορία, ενώ αναφέρονται και πλημμυρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών – meteo.gr , οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν με ανάλογη ένταση κατά τη διάρκεια της Τρίτης και με μειούμενη ένταση κατά τη διάρκεια της Τετάρτης, ενώ βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...