226
Το εκκλησάκι που μετατράπηκε σε σχολική αίθουσα στο Ηράκλειο Κρήτης | neakriti.gr

Κρήτη: Μαθητές Γ’ Λυκείου κάνουν μάθημα μέσα σε εκκλησάκι

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2023, 13:18
Το εκκλησάκι που μετατράπηκε σε σχολική αίθουσα στο Ηράκλειο Κρήτης
|neakriti.gr

Κρήτη: Μαθητές Γ’ Λυκείου κάνουν μάθημα μέσα σε εκκλησάκι

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2023, 13:18

Ενα άτυπο «κρυφό σχολειό» έχει δημιουργηθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης, με μαθητές να κάνουν μάθημα δίπλα στο ιερό από το εκκλησάκι που υπάρχει στον προαύλιο χώρο του Καπετανάκειου, ελλείψει αιθουσών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Νέα Κρήτη», μαθητές της Γ’ τάξης του Λυκείου εκ περιτροπής αναγκάζονται να κάνουν μάθημα δίπλα στο ιερό της μικρής εκκλησίας, καθώς οι υποδομές του ανακαινισμένου σχολικού συγκροτήματος δεν επαρκούν και το αίτημα για διάθεση δύο λυόμενων αιθουσών προς το παρόν δεν έχει ικανοποιηθεί.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με αρκετούς γονείς να καταγγέλλουν ότι τα παιδιά τους  είναι αναγκασμένα να κάνουν μάθημα μέσα στην εκκλησία, σε συνθήκες μούχλας, ενώ εκεί φιλοξενείται και το οστεοφυλάκιο με τα ιερά λείψανα του αγίου και της οικογένειάς του.

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Αρετή Σπαχή, μιλώντας στην ΕΡΤ, επιβεβαίωσε ότι η δυναμική του σχολείου είναι μεγαλύτερη από τις αίθουσες που διαθέτει, με αποτέλεσμα, αν και οι μαθητές έχουν εγκατασταθεί στο ανακαινισμένο κτίριο, οι αίθουσες να μην επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών.

«Εγώ είμαι η πρώτη που έχω αντίρρηση να γίνονται μαθήματα στον χώρο της εκκλησίας. Αλλά δεν είχαμε άλλη επιλογή. Τι να κάναμε; Να διώχναμε παιδιά;» δήλωσε neakriti.gr η κυρία Σπαχή.

Οπως τόνισε, η εκκλησία είναι χώρος λατρευτικός και ακατάλληλος να στεγάσει μια σχολική τάξη. Πρόκειται, όπως εξήγησε, για λύση ανάγκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...