231
Ο Γιώργος Καζούλης μόλις έχει ανεβάσει στην επιφάνεια τη βλαχοσφυρίδα | Facebook

Κρήτη: Ερασιτέχνης ψαράς έβγαλε με λεπτή πετονιά βλαχοσφυρίδα 40 κιλών

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2022, 14:20
Ο Γιώργος Καζούλης μόλις έχει ανεβάσει στην επιφάνεια τη βλαχοσφυρίδα
|Facebook

Κρήτη: Ερασιτέχνης ψαράς έβγαλε με λεπτή πετονιά βλαχοσφυρίδα 40 κιλών

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2022, 14:20

Μία βλαχοσφυρίδα πάνω από 40 κιλά κατάφερε να φέρει στην επιφάνεια της θάλασσας από βάθος 180 μέτρων, ο ερασιτέχνης ψαράς Γιώργος Καζούλης από τα Χανιά της Κρήτης.

Οπως εξηγεί ο ίδιος στο Protagon, τα συγκεκριμένα ψάρια ζυγίζουν συνήθως από 10 έως 20 κιλά και το συγκεκριμένο είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. «Παλαιότερα υπήρχαν βλαχοσφυρίδες έως και 50 κιλά. Πλέον έχουν εξαφανιστεί αυτά τα ψάρια», λέει.

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ότι το ψάρι αλιεύτηκε με τη μέθοδο του jigging.

«Στην πραγματικότητα είναι ένα μικρό καλάμι, με λεπτή πετονιά, το οποίο προορίζεται για την αλίευση ψαριών μέχρι τρία κιλά. Ο τρόπος που κατάφερα να φέρω το ψάρι στην επιφάνεια της θάλασσας με τόσο λεπτό εξοπλισμό, ενθουσίασε ακόμη και ‘μένα, καθώς ακόμη και μία μικρή λάθος κίνηση, θα έσπαγε τον εξοπλισμό», εξηγεί ο κ. Καζούλης.

Το ψάρι αλιεύτηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Γραμβούσας και των Αντικύθηρων. Πρόκειται για το είδος epinephelus caninus (βλαχοσφυρίδα), το οποίο ζει σε μεγάλα βάθη και φτάνει σε αρκετές περιπτώσεις σε μεγαλύτερο μέγεθος από τον ροφό και τη σφυρίδα.

«Το ψάρι δεν είναι προς πώληση, διότι είμαι ερασιτέχνης ψαράς. Το έχω φιλετάρει και το έχω βάλει στην κατάψυξη. Θα το μαγειρέψω με διάφορους τρόπους. Θα το κάνω γιουβέτσι, φρικασέ, ψητό κ.ά.», καταλήγει ο ίδιος.

Εξοπλισμός slow jigging

– Καλάμι: Shout spj Drive 100-200gr

– Μηχανισμός: Daiwa saltiga

– Νήμα: Seaguar PEx8 no1,5

– Παράμαλλο: Seaguar fx 0,43mm

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...