145
Ο Κουφοντίνας κατά την έξοδό του από τη φυλακή στην πρώτη διήμερη άδεια που είχε λάβει τον Νοέμβριο του 2017 | ΙΝΤΙΜΕnews

Κρίνεται σήμερα το αίτημα Κούρτοβικ – Σοφού για διακοπή της ποινής Κουφοντίνα

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2021, 10:13
Ο Κουφοντίνας κατά την έξοδό του από τη φυλακή στην πρώτη διήμερη άδεια που είχε λάβει τον Νοέμβριο του 2017
|ΙΝΤΙΜΕnews

Κρίνεται σήμερα το αίτημα Κούρτοβικ – Σοφού για διακοπή της ποινής Κουφοντίνα

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2021, 10:13

Εξετάζεται σήμερα, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, το αίτημα που υπέβαλε διά των συνηγόρων του ο πολυισοβίτης αρχιεκτελεστής της «17 Νοέμβρη», Δημήτρης Κουφοντίνας, για αναβολή ή διακοπή της ποινής του, μέχρι την αποκατάσταση της υγείας του.

Το αίτημα του καταδικασμένου σε 11 φορές ισόβια τρομοκράτη, που υπογράφεται από την Ιωάννα Κούρτοβικ και τον Θέμη Σοφό (αμφότεροι αναμένεται να παραστούν στη σημερινή διαδικασία), υποβλήθηκε την Τετάρτη και με αυτό επιδιώκεται η αναβολή της έκτισης ποινής, ώστε ο κρατούμενος απεργός πείνας να μην υποστεί ανήκεστο βλάβη.

Η αναβολή ζητείται μέχρι την αποκατάσταση της υγείας του. Εάν το δικαστήριο δεχθεί το αίτημα Κουφοντίνα, έχει τη δυνατότητα να διατάξει τη διακοπή της έκτισης μέχρι πέντε μήνες.

Οι δύο δικηγόροι έχουν ζητήσει, επίσης, με δεύτερο αίτημα, που δεν εξετάζεται σήμερα, την επαναμεταγωγή του κρατούμενου στις Φυλακές Κορυδαλλού, με το σκεπτικό ότι δεν είναι σύννομη η απόφαση για την κράτησή του στις Φυλακές Δομοκού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News