239
Το φορτηγό πλοίο «Πτολεμαίος» | Marine Traffic

Κραυγή απελπισίας από τους όμηρους στο Τζιμπουτί έλληνες ναυτικούς

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2020, 14:44
Το φορτηγό πλοίο «Πτολεμαίος»
|Marine Traffic

Κραυγή απελπισίας από τους όμηρους στο Τζιμπουτί έλληνες ναυτικούς

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2020, 14:44

Μέσα σε άθλιες συνθήκες κρατούνται από τα μέσα Σεπτεμβρίου στο Τζιμπουτί, στην ανατολική Αφρική, οι έλληνες ναυτικοί του πλοίου «Πτολεμαίος».

Κρατούνται από τις 15 Σεπτεμβρίου 2019 στο φορτηγό πλοίο, τρία μίλια ανοιχτά από το λιμάνι του Τζιμπουτί, όταν κατασχέθηκε από τις τοπικές Αρχές, λόγω οφειλών του έλληνα πλοιοκτήτη.

Σε δηλώσεις του το Σάββατο στον ANT1 ένας από τους ναυτικούς, ο μηχανικός Γιώργος Μπουγιούκας, τόνισε ότι «κρατούμαστε χωρίς λόγο. Είναι εντελώς άδικα να μας κρατούν αιχμαλώτους τον 21ο αιώνα για κάτι που δεν φταίμε. Έχουμε φθάσει στο αμήν».

Εξέφρασε ακόμη την ανησυχία του για την υγεία του ίδιου και των υπόλοιπων μελών του πληρώματος. Πρόκειται για δύο Ελληνες, έναν Ρουμάνο και εννέα Σριλανκέζους.

«Αισθάνομαι ότι κινδυνεύει η ζωή μου. Ηρθα υγιέστατος, μετά από τέσσερα χειρουργεία καρδιάς, και κρατούμαι για μήνες αιχμάλωτος. Το φαγητό είναι της πλάκας, έχουμε γεμίσει τρωκτικά, λες και είμαστε στο Γκουαντάναμο».

Τα φάρμακα που χρειαζόταν ο ίδιος για την καρδιά του έφθασαν στο πλοίο μετά από 17 ημέρες, ενώ όταν τον άφησαν να βγει για να εξεταστεί από γιατρό, είπε ότι δεν ήθελε να γυρίσει στο καράβι. «Προτίμησα να πάω φυλακή παρά να γυρίσω. Αλλά με εκβίαζαν και τελικά επειδή με πήραν από την πρεσβεία αποφάσισα να γυρίσω και να συνεχιστεί ο Γολγοθάς».

Για απελπιστική κατάσταση μίλησε και η κόρη ενός από τους ναυτικούς, η Γωγώ Φάλκου, η οποία ανέφερε ότι ο πατέρας της έπρεπε να χειρουργηθεί πριν από τρεις μήνες. «Δεν αντέχει άλλο. Κοντεύει να κλείσει χρόνο εκεί. Δεν είμαι αισιόδοξη» δήλωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...