306
Η Grimes σε συναυλία της τον Μάιο του 2012 στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Η ίδια δηλώνει υπέρμαχος της χρήσης Τεχνητής Νοημοσύνης στην τέχνη | Shutterstock

«Nαι» σε συνεργασία με την Τεχνητή Νοημοσύνη λέει η τραγουδίστρια Grimes

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2023, 17:25
Η Grimes σε συναυλία της τον Μάιο του 2012 στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Η ίδια δηλώνει υπέρμαχος της χρήσης Τεχνητής Νοημοσύνης στην τέχνη
|Shutterstock

«Nαι» σε συνεργασία με την Τεχνητή Νοημοσύνη λέει η τραγουδίστρια Grimes

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2023, 17:25

H Κλερ Ελίζ Μπούτσερ είναι μια καναδικής καταγωγής τραγουδίστρια, συνθέτης και μουσική παραγωγός. Η Μπούτσερ έκανε την εμφάνισή της στον χώρο της μοντέρνας ποπ μουσικής το 2010 και κάνει καριέρα με το όνομα Grimes. Η 35χρονη σήμερα καλλιτέχνης έγινε διάσημη σε όλον τον κόσμο το 2018, όταν έγινε γνωστό πως είχε συνάψει δεσμό με τον αμερικανό μεγιστάνα Ελον Μασκ.

Το ζευγάρι διατήρησε μια σχέση διάρκειας τεσσάρων ετών, με ενδιάμεσους χωρισμούς, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η γέννηση δύο παιδιών, στα οποία το ζευγάρι έδωσε κωδικές ονομασίες όπως «X Æ A-12».

Σε αντίθεση με τους φόβους που εκφράζονται από την καλλιτεχνική κοινότητα για την αλματώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας Τεχνητής Νοημοσύνης και τις δυνατότητες δημιουργίας μουσικής από αυτά τα προγράμματα στα πρότυπα της μουσικής κάθε καλλιτέχνη, όπως επίσης και της αντιγραφής της φωνής του, η Grimes δηλώνει κάτι περισσότερο από θετική σε αυτό το ενδεχόμενο.

Με ανάρτηση της στο Twitter (ιδιοκτησίας του Ελον Μασκ) η Grimes αναφέρει ότι οι δημιουργοί Τεχνητής Νοημοσύνης μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη φωνή της χωρίς να ανησυχούν για τα πνευματικά δικαιώματα ή τη νομική επιβολή. «Θα μοιράσω το 50% των δικαιωμάτων σε οποιοδήποτε επιτυχημένο τραγούδι που δημιουργήθηκε με τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης και χρησιμοποιεί τη φωνή μου. Ιδια συμφωνία με κάθε καλλιτέχνη με τον οποίο συνεργάζομαι. Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τη φωνή μου. Δεν έχω καμία ετικέτα και καμία νομική δέσμευση» αναφέρεται στην ανάρτηση.

Η Grimes είχε δείξει και στο παρελθόν τη θετική της στάση απέναντι στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Το 2020 συνεργάστηκε με τη νεοφυή εταιρεία Endel για να λανσάρει μια εφαρμογή νανουρίσματος που δημιουργήθηκε με Τεχνητή Νοημοσύνη. Το 2019 είχε πει ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη θα μπορούσε να σημαίνει το τέλος της τέχνης, αφού, όπως υποστηρίζει, θα καταφέρνει να παράγει καλύτερη τέχνη από τον άνθρωπο.

Οσον αφορά την τελευταία της ανάρτηση, η Grimes αναφέρει: «Mου αρέσει η ιδέα της “ανοιχτής” προέλευσης κάθε μορφής τέχνης και της εξάλειψης των πνευματικών δικαιωμάτων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...