548
Γιάννης Ραγκούσης, Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης: από το προεκλογικό debate της Κεντροαριστεράς, στη δημόσια συζήτηση για τη στάση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει κάλπης | INTIMEnews

Κράμερ εναντίον Κράμερ στο ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2018, 16:28
Γιάννης Ραγκούσης, Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης: από το προεκλογικό debate της Κεντροαριστεράς, στη δημόσια συζήτηση για τη στάση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει κάλπης
|INTIMEnews

Κράμερ εναντίον Κράμερ στο ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2018, 16:28

Τα φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ απειλούν το πολιτικό εγχείρημα του ΚΙΝΑΛ και ήδη οι αντιδράσεις για τις σχετικές πρωτοβουλίες (όπως η πρόσφατη του Γιάννη Ραγκούση) πολλαπλασιάζονται. Η συγκυρία, τουλάχιστον περίεργη, καθώς την ώρα που η Φώφη Γεννηματά έδινε σύνθημα επίθεσης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ με το αίτημα άμεσης προσφυγής στις κάλπες, άρχισαν και τα ανοίγματα προς το κυβερνών κόμμα. Οταν ήρθε και η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη ότι «οι εκλογές δεν αρκούν για να αλλάξει η ζωή μας», δεν ήταν λίγοι αυτοί που «μετέφρασαν» τη συγκεκριμένη εκτίμηση ως έμμεση (και πάνω από όλα δημόσια) απάντηση – «άδειασμα» στην επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Το κλίμα έγινε ακόμη πιο εκρηκτικό μετά την παρουσία κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση του διοργάνωσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, με θέμα το μέλλον της προοδευτικής παράταξης.

Νίκος Βούτσης, Νίκος Παππάς, Δημήτρης Παπαδημούλης, Nίκος Ξυδάκης έκατσαν δίπλα – δίπλα με τον οικοδεσπότη αλλά και τον επίσης πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινό. Η συζήτηση (και οι αντιδράσεις) άναψε για τα καλά, καθώς στο τραπέζι είχε πέσει πια θέμα ευρύτερης συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένου όμως και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν νοούνται συμπεριφορές και πρωτοβουλίες που λειτουργούν ως ‘χρυσές χορηγίες’ στον Αλέξη Τσίπρα», ήταν το αιχμηρό σχόλιο του βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Μανιάτη σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος». Ο πρώην υπουργός θέλησε να υπογραμμίσει ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και τοποθετήσεις το μόνο που κάνουν, είναι να λειτουργούν υπονομευτικά για την πολιτική αυτονομία του Κινήματος Αλλαγής «και φυσικά για την κορυφαία επιδίωξή μας, τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ».

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Μανιάτης ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους και προς πάσα κατεύθυνση ότι το ΚΙΝΑΛ επιδιώκει στις επόμενες εκλογές να καταστεί η κυρίαρχη δύναμη του προοδευτικού χώρου και όχι να μετατραπεί σε «εθελοντής αιμοδότης» του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Το σύνηθες ερώτημα με «ποιον θα πάμε» προσβάλλει την όλη προσπάθεια που γίνεται, εκτιμά ο κ. Μανιάτης ενώ δεν παραλείπει να απαντήσει σε όσους έψεξαν την Φώφη Γεννηματά με αφορμή το αίτημα της για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατόν.

Όπως λέει, αφενός το σχετικό αίτημα είναι πολιτικά αλλά και εθνικά ορθό, αφετέρου με τον τρόπο αυτό ανατράπηκε ο «πολιτικός σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ» που επιχείρησε με τη συμμετοχή και άλλων «να στήσει παιχνίδια στην πλάτη μας».

O Γιάννης Μανιάτης μιλά και για την πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά σχετικά με τη Συνταγματική Αναθεώρηση, αναγνωρίζοντας ότι είναι μεν σημαντική, εν τούτοις «επικράτησε το μείζον» που είναι «να μην αφεθεί ‘εν λευκώ’ ο Τσίπρας και η παρέα του να διαπραγματευτούν το μέλλον της χώρας για τα επόμενα 10 χρόνια».

«Η χώρα χρειάζεται νέα, προοδευτική κυβέρνηση, πολύ πριν από τον Αύγουστο του 2018 για να διαπραγματευτεί τις συνθήκες εξόδου στις αμείλικτες αγορές με νέο, βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο», τονίζει και στο πλαίσιο αυτό στηλιτεύει την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να εμφανισθεί ως ηγέτης της Κεντροαριστεράς.

«Είναι αλήθεια ότι ο Αλέξης Τσίπρας, που μετέτρεψε σε διεθνή τον όρο ‘κωλοτούμπα’ μπορεί να παίξει κάθε ρόλο!», σχολιάζει ειρωνικά. Για τη συνεργασία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πάνο Καμμένο, εξάλλου, σημειώνει με νόημα πως δεν πρόκειται για «παρά φύσιν» αλλά για «κατά φύσιν» σχέση, δεδομένου ότι «είναι οι όψεις του ίδιου νομίσματος της δημαγωγίας, του λαϊκισμού, των ψεμάτων, όπως του τελευταίου, της δήθεν ‘καθαρής εξόδου’ στις αγορές».

Οποια σενάρια απεργάζονται τα υπόγεια του Μαξίμου σε συνεργασία με άλλους, θα αποτύχουν, ό,τι και να επιχειρήσουν, καταλήγει στην τοποθέτησή του ο βουλευτής της ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...