275
Ο ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοζάνη: Δύο νεκροί σε εργατικό δυστύχημα στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2021, 13:37
Ο ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοζάνη: Δύο νεκροί σε εργατικό δυστύχημα στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2021, 13:37

Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο εργαζόμενοι σε εργολαβία στο σταθμό του Ατμοηλεκτρικό Σταθμού (ΑΗΣ) Αγ. Δημητρίου, στην Κοζάνη, όταν έπεσαν από τον ύψους 108 μ. πύργο ψύξης.

Ο θάνατος αμφότερων των εργαζομένων, ενός 42χρονου από τη Φλώρινα και ενός από τη Βουλγαρία,  ήταν ακαριαίος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα θύματα δούλευαν σε υπεργολαβική τεχνική εταιρεία, στο έργο κατασκευής της μονάδας αποθείωσης του ατμοηλεκτρικού σταθμού, που είχε αναλάβει ελληνική εταιρεία.

Σε δηλώσεις του στο Πρακτορείο, ο διευθυντής του εργοστασίου της ΔΕΗ, Βασίλης Τσίγκας, ανέφερε ότι η εταιρεία και οι εργαζόμενοι διαθέτουν εμπειρία και φέρουν όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για την εκτέλεση του έργου. Οι εργασίες είχαν ολοκληρωθεί το φθινόπωρο στον μισό πύργο ψύξης, αλλά σταμάτησαν λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών τον χειμώνα, για να συνεχιστούν την άνοιξη.

Σε ανακοίνωση της ΔΕΗ διευκρινίζεται ότι ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία ΑΒΑΞ και ότι οι δύο εργαζόμενοι απασχολούνταν στον υπεργολάβο MUEHLHAN Cyprus Ltd του αναδόχου.

«Τα αίτια και οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος εξετάζονται ήδη από τις αρμόδιες αρχές. Η ΔΕΗ ζητεί την πλήρη διερεύνηση και θα παράσχει κάθε διευκόλυνση.

Εκφράζουμε την βαθιά θλίψη μας για την απώλεια των δύο άτυχων εργαζομένων και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στις οικογένειές τους», καταλήγει η ανακοίνωση της Επιχείρησης για το εργατικό δυστύχημα στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου

Με τη σειρά του, τα συλλυπητήριά του στους οικείους των θανόντων εξέφρασε και ο Ομιλος ΑΒΑΞ.

«Σήμερα Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 και ώρα 12:00, περίπου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, δυο εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό (ΑΗΣ) Αγίου Δημητρίου στην Κοζάνη. Οι θανόντες ήταν εργαζόμενοι εξειδικευμένης εταιρείας που έχει αναλάβει υπεργολαβικά το έργο συντήρησης και αποκατάστασης στον πύργο ψύξεως της μονάδας 5. Οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται αρμοδίως», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...