204
Φωτογραφία αρχείου από το Νοσοκομείο «Σωτηρία» | Tatiana Bolari /SOOC

Κόβονται και πάλι τα επισκεπτήρια στα νοσοκομεία της Αττικής

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2020, 15:41
Φωτογραφία αρχείου από το Νοσοκομείο «Σωτηρία»
|Tatiana Bolari /SOOC

Κόβονται και πάλι τα επισκεπτήρια στα νοσοκομεία της Αττικής

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2020, 15:41

Μετά τις ανησυχητικές διαστάσεις που έχει λάβει η έκρηξη των κρουσμάτων στην Αττική και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη και ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από το πρωί της Τετάρτης (εδώ), η κυβέρνηση αποφάσισε και νέα μέτρα για την προστασία στις ευπαθείς ομάδες.

Ετσι, το μεσημέρι της Τετάρτης εκδόθηκε νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει την προστασία των ευπαθών ομάδων, η οποία παγώνει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου τα επισκεπτήρια σε νοσοκομεία, κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων και δομές ευάλωτων ομάδων.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ αποφασίστηκαν

1 Η προσωρινή αναστολή, στο σύνολο της Επικράτειας, της λειτουργίας επισκεπτηρίων: α) στα νοσοκομεία, β) τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων (ΜΦΗ), τα γηροκομεία, τις δομές φροντίδας χρονίως πασχόντων και άλλα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων και γ) στις δομές ευάλωτων και ευπαθών ομάδων.

2 Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η διενέργεια επισκεπτηρίου στις περιπτώσεις που ο ασθενής ή φιλοξενούμενος βρίσκεται σε προθανάτια κατάσταση και υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α. Η επίσκεψη διενεργείται από ένα άτομο ανά ασθενή ή φιλοξενούμενο.

β. Απαγορεύεται η είσοδος στους επισκέπτες που έχουν συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος (όπως πυρετός, βήχας, αναπνευστική δυσχέρεια).

γ. Οι επισκέπτες υποχρεούνται να εφαρμόζουν την υγιεινή των χεριών και τα μέτρα αναπνευστικής υγιεινής, καθώς και τους ισχύοντες κανόνες τήρησης αποστάσεων.

δ. Οι επισκέπτες υποχρεούνται να φορούν μη ιατρική μάσκα προστασίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...