200
Ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας | George Vitsaras / SOOC

Κουτσούμπας: Χουντικής έμπνευσης το νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη για τις πορείες

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2020, 13:30
Ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας
|George Vitsaras / SOOC

Κουτσούμπας: Χουντικής έμπνευσης το νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη για τις πορείες

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2020, 13:30

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις αποτελεί «κόκκινο πανί» για το ΚΚΕ και λίγες μόλις ώρες μετά την κατάθεσή του στη Βουλή (εδώ) ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, έστειλε μήνυμα ότι το οργανωμένο εργατικό κίνημα θα το ακυρώσει στην πράξη.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην εκδήλωση για την έκδοση «Φύλλο Πορείας, Οι Ενοπλες Δυνάμεις, η στρατιωτική θητεία και οι νέοι», ο κ. Κουτσούμπας μίλησε για «χουντικής έμπνευσης κατασκεύασμα» και «τερατούργημα» με στόχο την κατασυκοφάντηση και ποινικοποίηση των λαϊκών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων.

Πρόκειται, είπε, για «νομοσχέδιο κρατικής τρομοκρατίας, αυταρχισμού και καταστολής», το οποίο, όπως υπογράμμισε, θα το ακυρώσει στην πράξη το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα.

«Είναι ένα νομοσχέδιο που ουσιαστικά θέτει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε λαϊκή κινητοποίηση. Είναι ένα νομοσχέδιο κρατικής τρομοκρατίας, αυταρχισμού και καταστολής.

» Είναι, όμως, βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι αυτό το χουντικής έμπνευσης κατασκεύασμα θα εφαρμοστεί και πολύ περισσότερο θα νομιμοποιηθεί στη λαϊκή συνείδηση. Το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα θα το ακυρώσει στην πράξη, όπως έκανε και στο παρελθόν με παρόμοιους νόμους που θέλανε να βάλουν στο γύψο τη λαϊκή διεκδίκηση», επέμεινε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ δίνοντας έτσι το τόνο για το τι θα επακολουθήσει…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...