161
Με φωτιές και μαύρους καπνούς ανδρες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) επιχειρούν να μπλοκάρουν την εικόνα των τουρκικών drones | Τwitter

Κούρδοι μαχητές απέκρουσαν τουρκική επίθεση στην Τελ Αμπιάντ: 15 νεκροί και 40 τραυματίες

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2019, 10:33
Με φωτιές και μαύρους καπνούς ανδρες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) επιχειρούν να μπλοκάρουν την εικόνα των τουρκικών drones
|Τwitter

Κούρδοι μαχητές απέκρουσαν τουρκική επίθεση στην Τελ Αμπιάντ: 15 νεκροί και 40 τραυματίες

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2019, 10:33

Καθώς οι άμαχοι προσπαθούν να απομακρυνθούν από τις περιοχές στη ζώνη του πυρός (βίντεο κάτω),  οι νεκροί από την τουρκική επίθεση στη βορειοανατολική Συρία σύμφωνα το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είναι τουλάχιστον 15. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι τραυματίες φθάνουν τους 40.

Οι κουρδικές δυνάμεις προβάλλουν αντίσταση καθώς όπως ανακοινώθηκε, κατάφεραν να απωθήσουν μία πρώτη χερσαία επίθεση στην πόλη Τελ Αμπιάντ.

«Μία χερσαία επίθεση τουρκικών δυνάμεων απωθήθηκε από μαχητές των SDF στην πόλη Τελ Αμπιάντ. Καμία προέλαση μέχρι στιγμής», τόνισε ο εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) Μουσταφά Μπαλί.

Τούρκοι στρατιώτες στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας

Το τουρκικό υπουργείο Αμυνας επιβεβαίωσε ότι κατά την πρώτη ημέρα της επιχείρησης επλήγησαν 181 στόχοι, την ώρα που στη δημοσιότητα δίνονταν βίντεο από το πεδίο της μάχης (κυρίως για την ενίσχυση του εθνικού φρονήματος των Τούρκων).

Για επίθεση στην εθνική κυριαρχία ενός αραβικού κράτους, έκανε λόγο ο Αραβικός Σύνδεσμος που συνεδριάζει εκτάκτως με αντικείμενο την τουρκική εισβολή.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...