243
Ο υπουργός Εξωτερικών (φωτογραφία αρχείου) | George Vitsaras / SOOC

Κοτζιάς: Ο Καμμένος δεν συμφωνεί με τον όρο «Μακεδονία» αλλά…

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2018, 22:25
Ο υπουργός Εξωτερικών (φωτογραφία αρχείου)
|George Vitsaras / SOOC

Κοτζιάς: Ο Καμμένος δεν συμφωνεί με τον όρο «Μακεδονία» αλλά…

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2018, 22:25

«Εμείς θέλουμε στην ΠΓΔΜ να δώσουμε ονομασία που θα είναι διακριτά διαφορετική από την ελληνική Μακεδονία» δήλωσε απόψε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 σχετικά με τις εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Επανέλαβε ότι επιδίωξη της Αθήνας είναι μια σύνθετη ονομασία, ενιαία για όλες τις χρήσεις και ερωτηθείς σχετικά με τις απόψεις του Πάνου Καμμένου για το συγκεκριμένο θέμα είπε ότι είναι φυσιολογικό στους κόλπους μιας κυβέρνησης να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.

«Ο κ. Καμμένος δεν συμφωνεί με τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στα Ελληνικά» σημείωσε ο κ. Κοτζιάς διαβεβαιώνοντας όμως ότι θα υπάρξει πλειοψηφία στη Βουλή και ότι η συμφωνία θα είναι καλή.

Ο Νίκος Κοτζιάς στη συνέντευξή του δεν παρέλειψε να ασκήσει εντονότατη κριτική στη ΝΔ για την στάση της στο θέμα της ονομασίας λέγοντας ότι η ΝΔ αποδείχθηκε ανίκανη ως κυβέρνηση γιατί δημιούργησε το πρόβλημα και αποδεικνύεται επίσης ανίκανη ως αντιπολίτευση γιατί δεν θέλει να λυθεί το πρόβλημα.

«Η αντιπολίτευση της ΝΔ αρχίζει και τελειώνει στο αίτημα για εκλογές. Αυτό δείχνει μια φτώχεια» είπε ο Νίκος Κοτζιάς και σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει καμία αναστολή να λύσει το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «σήμερα δεν είμαστε στα βαφτίσια της ΠΓΔΜ. Είναι 25 ετών νεαρά κυρία. Τη σύνθετη ονομασία την έχει δώσει η Ελλάδα από το 1995».

Τέλος, ο Νίκος Κοτζιάς είπε ότι δεν υπάρχει λόγος δημοψηφίσματος για το θέμα της ονομασίας και ότι χωρίς λύση η ΠΓΔΜ δεν πρόκειται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.