426
Ο Νίκος Κοτζιάς στη βαρυσήμαντη παρέμβασή του το βράδυ της Δευτέρας στο κανάλι Kontra: «Φταίει δηλαδή ο λαός, που δεν κατάλαβε;» | ΥοuTube/KONTRA

Κοτζιάς κατά Τσίπρα: «Δεν μπορεί να χάνεις με 9,5% και να λες ότι δεν συμβαίνει τίποτα»

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2019, 09:37
Ο Νίκος Κοτζιάς στη βαρυσήμαντη παρέμβασή του το βράδυ της Δευτέρας στο κανάλι Kontra: «Φταίει δηλαδή ο λαός, που δεν κατάλαβε;»
|ΥοuTube/KONTRA

Κοτζιάς κατά Τσίπρα: «Δεν μπορεί να χάνεις με 9,5% και να λες ότι δεν συμβαίνει τίποτα»

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2019, 09:37

Σε άμεση αποδόμηση του αφηγήματος που βιάστηκαν να φτιάξουν στο Μαξίμου για να δικαιολογήσουν τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές –ότι ήταν οι ψηφοφόροι που δεν πρόλαβαν να αισθανθούν την αλλαγή, που ήταν κουρασμένοι, που ψήφισαν ελαφρά τη καρδία το ΜέΡΑ25 του Βαρουφάκη– προχώρησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Σε συνέντευξή του στο κανάλι KONTRA το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Κοτζιάς δεν δίστασε να ασκήσει κριτική στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και σε στελέχη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε ότι «ένα κομμάτι στο Μαξίμου έχει αλαζονική συμπεριφορά» και απαίτησε «να πάνε στην άκρη ορισμένοι που είναι δίπλα στον Τσίπρα».

«Δεν μπορεί να χάνεις με 9,5% και να λες ότι δεν συμβαίνει τίποτα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κοτζιάς ήταν λάβρος για την (επικοινωνιακή) διαχείριση της ήττας από τον κ. Τσίπρα και τους επιτελείς του. «Τι μάς είπαν χθες; Φταίει δηλαδή ο λαός, που δεν κατάλαβε; (…) Δεν είναι τρόπος συμπεριφοράς απέναντι στον κόσμο! (…) Χρειάζεται αλλαγή ρότας, να πάνε στην άκρη ορισμένοι, που είναι δίπλα στον πρωθυπουργό! Μόνο ο λαός έκανε λάθος; Αυτοί που έκαναν λάθος εκτιμήσεις δεν θα αναλάβουν τις ευθύνες τους; Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα», τόνισε ο κ. Κοτζιάς.

Ο ίδιος παρατήρησε ότι άργησε το άνοιγμα στην Κεντροαριστερά και, απαντώντας στο ερώτημα ότι ίσως να μην μπορούσε να γίνει αυτό όσο ο Πάνος Καμμένος ήταν στην κυβέρνηση, τόνισε πως αυτό έπρεπε να γίνει «συντεταγμένα και πιο νωρίς».

Υποστήριξε πως ο κ. Καμμένος θα έπρεπε να είχε αποχωρήσει νωρίτερα από την κυβέρνηση:

«Θα έπρεπε ο κ. Καμμένος να έχει εγκαταλείψει την κυβέρνηση πολύ νωρίτερα. Οταν η κυβέρνηση για να μην θίξει τον Καμμένο δεν κάνει καμπάνια για να πείσει για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Οταν ο κυβερνητικός εταίρος καταγγέλλει τη Συμφωνία ως προδοσία. Πώς μπορείς να πείσεις τον κόσμο επαρκώς ότι έχεις δίκιο; Ετσι διευκόλυναν κόσμο να πάει στη ΝΔ».

Από τα βέλη του δεν γλίτωσαν ούτε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έλαβαν υπουργικές θέσεις. «Δεν έπρεπε να γίνει το άνοιγμα με μια δέσμευση ότι πολλοί που θα έρχονταν θα έπρεπε να γίνουν και μέλη της κυβέρνησης. Δεν είναι καλή εικόνα για τον κόσμο αυτό».

Τόνισε ότι είναι μύθος πως ανάμεσα στις αιτίες της ήττας περιλαμβάνεται και η Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε καλύτερα σε ορισμένες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, από άλλες. Ο ίδιος παρέθεσε το παράδειγμα της Καστοριάς, της Φλώρινας και της Κοζάνης.

Τέλος, ο κ. Κοτζιάς ζήτησε από τον Πρωθυπουργό «να κάνει συμμαχίες, όχι να τσιμπολογάμε από δω κι από εκεί, με σεβασμό απέναντι σε όλους εμάς, ακούγοντας και τη γνώμη μας και να προχωρήσει σε ένα μέτωπο που να κερδίσει τη μάχη σε ένα μήνα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...