172
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ | Sputnik/Sergey Guneev/Kremlin via REUTERS

Το Κρεμλίνο κατηγορεί την Ουκρανία: «Aντιφατικές» οι δηλώσεις για τις ειρηνευτικές συνομιλίες

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2022, 13:33
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ
|Sputnik/Sergey Guneev/Kremlin via REUTERS

Το Κρεμλίνο κατηγορεί την Ουκρανία: «Aντιφατικές» οι δηλώσεις για τις ειρηνευτικές συνομιλίες

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2022, 13:33

Το Κρεμλίνο δήλωσε την Παρασκευή ότι κατηγορεί την Ουκρανία για το γεγονός ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών έχουν «παγώσει» λέγοντας ότι δεν είναι σαφές τι επιθυμεί το Κίεβο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους: «Η ουκρανική ηγεσία κάνει συνεχώς αντιφατικές δηλώσεις. Αυτό δεν μας επιτρέπει να κατανοήσουμε πλήρως τι επιθυμεί η ουκρανική πλευρά».

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σημείωσε νωρίτερα ότι έχει κατ’ επανάληψη προσπαθήσει να διοργανώσει μια συνάντηση με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για να τερματιστεί ο πόλεμος αλλά ότι η Ρωσία δεν φαίνεται να είναι έτοιμη ακόμα για σοβαρές ειρηνευτικές συνομιλίες.

«Υπάρχουν πράγματα για να συζητηθούν με τον Ρώσο ηγέτη. Δεν σας λέω ότι…(για μένα) οι άνθρωποί μας ανυπομονούν να του μιλήσουν, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις πραγματικότητες αυτού που ζούμε», δήλωσε ο Ζελένσκι, απευθυνόμενος σε ινδονησιακό think tank (δείτε περισσότερα εδώ)

Οι τελευταίες γνωστές δια ζώσης ειρηνευτικές συνομιλίες έγιναν στις 29 Μαρτίου. Οι επαφές συνεχίστηκαν εξ αποστάσεως για ένα διάστημα αλλά και οι δύο πλευρές λένε ότι τώρα έχουν σταματήσει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...