717
Το πριγκιπικό ζεύγος κατά τη γαμήλια τελετή | Ben Birchall/Pool via REUTERS/File Photo

Στοιχήματα για το όνομα του μωρού των Χάρι-Μέγκαν αλλά και οργή για την ανακοίνωση

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2018, 18:40
Το πριγκιπικό ζεύγος κατά τη γαμήλια τελετή
|Ben Birchall/Pool via REUTERS/File Photo

Στοιχήματα για το όνομα του μωρού των Χάρι-Μέγκαν αλλά και οργή για την ανακοίνωση

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2018, 18:40

Δεν πρόλαβε να βγει η ανακοίνωση του παλατιού του Κένσινγκτον με την είδηση της εγκυμοσύνης της Μέγκαν Μαρκλ και άρχισαν τα στοιχήματα με το όνομα που θα δώσουν στο παιδί τους.

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσσεξ που βρίσκονται στο Σίδνεϊ για την πρώτη τους βασιλική περιοδεία στο εξωτερικό ως παντρεμένο ζευγάρι, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα το πρωί πως ένα νέο βασιλικό μωρό αναμένεται την άνοιξη του 2019.

Φυσικά, οι θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας έσπευσαν ήδη να στοιχηματίσουν στο όνομα του παιδιού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ενας χρήστης του twitter έγραψε: «Η Μέγκαν, δούκισσα του Σάσεξ και ο πρίγκιπας Χάρι περιμένουν μωρό! Αν είναι αγόρι, ποιο όνομα θα του δώσουν;».

Τα στοιχήματα στα social media δίνουν και παίρνουν με το «Χάρι ΙΙ» να δίνει απόδοση 4/7, το «Μάικ» (από τη σειρά «Suits», στην οποία πρωταγωνιστούσε η Μέγκαν) με πιθανότητες 4/1 και το «Χιούιτ» να βρίσκεται πολύ μακριά στις προτιμήσεις, με απόδοση 33/1.

Φυσικά, το αμέσως επόμενο ερώτημα είναι αν θα επιλέξουν ένα παραδοσιακό αγγλικό όνομα ή ένα αμερικανοποιημένο. «Θα δώσουν η Μέγκαν και ο Χάρι ένα παραδοσιακό, βρετανικό βασιλικό όνομα στο παιδί τους ή θα έχει ένα αμερικάνικο;» αναρωτιέται ένας χρήστης του Twitter.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά τα στοιχήματα έχουν ήδη ξεκινήσει, με το γραφείο στοιχημάτων Ladbrokes να τουιτάρει τις πιθανότητες 11 ονομάτων, με πιο πιθανά τα «Βικτόρια» και «Αλμπερτ». Τα «Φίλιππος», «Κάρολος», «Ελίζαμπεθ», «Τζέιμς», «Μαίρη» και «Γουίλιαμ», εμφανίζονται επίσης στη λίστα.

Ο Αλεξ Απάτι από το Ladbrokes δήλωσε: «Είναι δίκαιο να πούμε πως αυτά τα στοιχήματα υπάρχουν εδώ και λίγο καιρό, αλλά είμαστε ενθουσιασμένοι για τον Χάρι και τη Μέγκαν και όλα τα βλέμματα τώρα θα στραφούν στο τι όνομα θα δώσουν στο πρώτο τους παιδί».

Το ζευγάρι, επίσης, μπορεί να αντλήσει την έμπνευσή του και από τα πιθανά ονόματα μωρών που προτάθηκαν για τον πρίγκιπα Λούις πριν από τη γέννησή του.

Για ένα πιθανό αγόρι, τα ονόματα «Αρθουρ», «Αλμπερτ», «Φίλιππος» και «Χένρι» είναι στη λίστα. Απο την άλλη, πρώτο, όσον αφορά στα γυναικεία ονόματα, έρχεται το «Βικτόρια» με απόδοση 8/1 και ακολουθεί το «Αλίκη» με πιθανότητες 12/1 ενώ τρίτο έρχεται το «Νταϊάνα» -με απόδοση 16/1- όπως και το «Ελισάβετ».

Το «Βικτόρια» έρχεται πρώτο καθώς πρόκειται για το όνομα της δεύτερης μακροβιότερης μονάρχη του έθνους, ενώ το «Νταϊάνα» είναι μια λογική επιλογή, καθώς με αυτό τον τρόπο ο πρίγκιπας Χάρι θα μπορούσε, για άλλη μία φορά, να αποτίσει φόρο τιμής στη μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Σχολιάζοντας τις εικασίες, ο ειδικός στα ονόματα μωρών, της ιστοσελίδας ChannelMum, δήλωσε: «Τα παραδοσιακά βασιλικά ονόματα είναι πολύ περιορισμένα όσον αφορά στις επιλογές. Ωστόσο, όπως και σε άλλα πράγματα, η Μέγκαν μπορεί να σπάσει την παράδοση και να κάνει τα πράγματα με τον δικό της τρόπο. Αναμφισβήτητα το όνομα του μωρού θα αντικατοπτρίζει τις πεποιθήσεις του ζευγαριού και θα συνδυάζει κομψά αιώνες βασιλικής ιστορίας με τη σύγχρονη αμερικανική κληρονομιά της Μέγκαν. Θα περίμενε κανείς, να δούμε τη Μέγκαν να αναφέρεται στις φεμινιστικές ηρωίδες της. Έτσι αντί για το ‘’Ρόουζ’’, μπορεί να ονομάσει την κόρη της ‘’Ρόζα’’. Ή θα μπορούσαν ακόμη και να επιλέξουν το ‘’Ντόρια’’, λόγω του αξιοπρεπή ρόλου της μητέρας της».

Γιατί εξόργισε το Twitter η ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της δούκισσας του Σάσεξ

Πέραν των στοιχημάτων και της γενικά εύθυμης διάθεσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί ήταν εκείνοι που αντέδρασαν έντονα και επέκριναν το πριγκιπικό ζεύγος, καθώς τυγχάνει η ημέρα που επελέγη να γίνει η ανακοίνωση να είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη νεογνική απώλεια και την απώλεια κύησης.

«Οι Μέγκαν και Χάρι περιμένουν παιδί. Κανείς, όμως, δεν σκέφτηκε να ενημερώσει το Παλάτι ότι σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα για τη νεογνική απώλεια και την απώλεια κύησης; Δεν θα πάθαινε κανείς τίποτα να το ανακοίνωναν αύριο», έγραψε μία χρήστης του Twitter.

«Όσο κι αν αγαπώ τον Χάρι και τη Μέγκαν και είμαι πολύ χαρούμενη για το βασιλικό μωρό, ήταν τόσο μεγάλος κόπος να κάνει μία μικρή έρευνα το Παλάτι; Σήμερα είναι η ημέρα που πολλοί, όπως εγώ, θυμόμαστε την απώλεια μωρών. Δεν θα πήγαινε χαμένη λίγη ευαισθησία», ανέφερε μία άλλη χρήστης.

Η Ρουθ Μπέντερ Άτικ, διευθύντρια τoυ Συλλόγου για την Απώλεια της Κύησης του Ηνωμένου Βασιλείου, έκανε λόγο για μία «ατυχή συγκυρία», αλλά διατύπωσε αμφιβολίες αν το Παλάτι του Κένσινγκτον έχει ιδέα περί της συγκεκριμένης ημέρας.

«Νομίζω ότι είναι μία ατυχής συγκυρία, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι αναισθησία, καθώς φαντάζομαι ότι απλά δεν το γνώριζαν», δήλωσε η Άτικ, στον Independent.

Πάντως, μέχρι στιγμής τα Ανάκτορα δεν σχολίασαν την κριτική που ασκήθηκε στο ζευγάρι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...