394
Ο Ρόμπερτ Τσάο, ιδρυτής της United Microelectronics Corp | EPA/RITCHIE B. TONGO

«Στα όπλα» καλεί τους συμπολίτες του 75χρονος κροίσος από την Ταϊβάν

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2022, 16:19
Ο Ρόμπερτ Τσάο, ιδρυτής της United Microelectronics Corp
|EPA/RITCHIE B. TONGO

«Στα όπλα» καλεί τους συμπολίτες του 75χρονος κροίσος από την Ταϊβάν

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2022, 16:19

Φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, αλλά και κράνος, ο 75χρονος δισεκατομμυριούχος Ρόμπερτ Τσάο από την Ταϊβάν, ιδρυτής της United Microelectronics Corp. (UMC) ανακοίνωνε σε συνέντευξη τύπου στις αρχές του μήνα, ότι διαθέτει 1 δισεκατομμύριο δολάρια Ταϊβάν -ήτοι κάτι περισσότερο από 33 εκατομμύρια ευρώ- προκειμένου «να εκπαιδεύσει τον στρατό των Πολεμιστών Πολιτών της Ταϊβάν ενάντια στην κινεζική εισβολή» όπως χαρακτηριστικά ο ίδιος ανέφερε. «Είμαι έτοιμος να πεθάνω για την Ταϊβάν» έλεγε ο Τσάο όταν το νησί προετοιμαζόταν για το ενδεχόμενο κινεζικής επίθεσης μέσα στο καλοκαίρι, «δεν πρόκειται να παρακολουθήσω το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας να μετατρέπει την Ταϊβάν σε ένα ακόμα Χονγκ Κονγκ».

Όπως αναφέρεται σε άρθρο που δημοσιεύουν οι Times του Λονδίνου, το σχέδιο του εκκεντρικού μεγιστάνα έχει ως στόχο την εκπαίδευση 3 εκατομμυρίων πολιτών της Ταϊβάν – ως πολεμιστές με μαύρα μπερέ- συν 300 χιλιάδων βοηθητικών ελεύθερων σκοπευτών! Κι αυτό, ενώ όλος κι όλος ο πληθυσμός της Ταϊβάν μετά βίας ξεπερνά τα 23,5 εκατομμύρια ανθρώπους, αριθμός αρκετά κάτω από τον πληθυσμό της Σαγκάης! «Αν αντισταθούμε επιτυχώς στις φιλοδοξίες της Κίνας, δεν θα διαφυλάξουμε μόνο την πατρίδα μας, αλλά θα συνεισφέρουμε τα μέγιστα στην παγκόσμια σταθερότητα και στην ανάπτυξη του πολιτισμού» υποστηρίζει ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος, προκειμένου να προσηλυτίσει όσο το δυνατόν περισσότερους ακόλουθους, στα μεγαλόπνοα σχέδιά του.

Όπως είχε άλλωστε ξεκαθαρίσει από την αρχή, ο Τσάο σκοπεύει να εκπαιδεύσει στα όπλα τους συμπατριώτες του, σε συνεργασία με την οργάνωση πολιτικής άμυνας του νησιού, την Kuma Academy. Πρόκειται για την ακαδημία που ιδρύθηκε το 2021, με στόχο την εκπαίδευση του άμαχου πληθυσμού της Ταϊβάν σε ανταρτοπόλεμο, αυτοάμυνα, αλλά και δεξιότητες πρώτων βοηθειών. «Δεδομένου του ιστορικού του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, σε θηριωδίες κατά του λαού και της βίαιης κυριαρχίας του σε πληθυσμούς όπως οι Ουιγούροι, που δεν είναι Κινέζοι», λέει ο Τσάο, «οι απειλές του ΚΚΚ έχουν πυροδοτήσει μεταξύ του λαού της Ταϊβάν ένα πικρό μίσος εναντίον αυτού του απειλητικού εχθρού και μια κοινή αποφασιστικότητα να αντισταθούμε!»

Στη βρετανική εφημερίδα τονίζεται ότι ο 75χρονος δισεκατομμυριούχος ήταν στο παρελθόν ενεργός υποστηρικτής της ένωσης της Ταϊβάν με την Κίνα και είχε παραιτηθεί από την υπηκοότητα του πολίτη της Ταϊβάν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για μια έρευνα που είχε διαταχθεί σε βάρος του, από την κυβέρνηση. Ωστόσο, μεταξύ των ετών 2019 και 2020, άλλαξε όπως ισχυρίζεται, γνώμη, όταν είδε την βίαιη καταστολή του φιλοδημοκρατικού κινήματος του Χονγκ Κονγκ και ιδιαίτερα μετά την άγρια επίθεση στο σιδηροδρομικό σταθμό, στη συνοικία Yuen Long.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...