171
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ | Francois Walschaerts/Pool via REUTERS

Σαρλ Μισέλ σε Ερντογάν: Η ΕΕ στέκεται πλήρως στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2020, 22:38
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ
|Francois Walschaerts/Pool via REUTERS

Σαρλ Μισέλ σε Ερντογάν: Η ΕΕ στέκεται πλήρως στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2020, 22:38

Την πλήρη αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Ελλάδα και την Κύπρο εξέφρασε το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, σε επικοινωνία του με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Μισέλ, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, επανέλαβε επίσης την καταδίκη της Ε.Ε. για το τουρκολιβυκό μνημόνιο οριοθέτησης Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών και ζήτησε την αποκλιμάκωση της έντασης και την αποφυγή προκλητικών ενεργειών.

Οπως τόνισε στον κ. Ερντογάν, ο απευθείας διάλογος μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών είναι ο καλύτερος τρόπος για την επίλυση των υφιστάμενων διενέξεων. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παρακολουθεί στενά  την κατάσταση και βρίσκεται σε επαφή με όλες τις πλευρές.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική Ασφαλείας Ζοσέπ Μπορέλ έχει συγκαλέσει έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., κατόπιν αιτήματος της Αθήνας.

Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχε επίσης επικοινωνία ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Μισέλ για την τουρκική προκλητικότητα εν όψει της αυριανής έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...