220
Ο Ματέο Σαλβίνι | REUTERS/Zoubeir Souissi

Χυδαία επίθεση Σαλβίνι σε Γιούνκερ: «Μιλάω μόνον με άτομα που δεν πίνουν»

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2018, 18:59
Ο Ματέο Σαλβίνι
|REUTERS/Zoubeir Souissi

Χυδαία επίθεση Σαλβίνι σε Γιούνκερ: «Μιλάω μόνον με άτομα που δεν πίνουν»

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2018, 18:59

Οσοι πιστεύαμε ότι ο ακροδεξιός ισχυρός άνδρας της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι έχει φτάσει τα όριά του με τις ξενοφοβικές κορώνες του, κάναμε λάθος.

O ηγέτης της Λέγκας του Βορρά και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης προχώρησε σε πρωτοφανής για τα ευρωπαϊκά χρονιά μειωτικές αναφορές στο πρόσωπο του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ όταν ο τελευταίος συνέκρινε την Ιταλία με την Ελλάδα με αφορμή την κρίση που έχει προκύψει με τον προϋπολογισμό.

«Μιλώ μόνον με άτομα που δεν πίνουν» είπε χαρακτηριστικά ο Σαλβίνι, προσθέτοντας ότι στη χώρα του «κανείς δεν πιστεύει τις απειλές του Γιούνκερ, ο οποίος παραλληλίζει την χώρα μας με την Ελλάδα».

Μάλιστα, ο Σαλβίνι διεμήνυσε ότι εάν ο Γιούνκερ δεν σταματήσει τις ανύπαρκτες απειλές, η χώρα του θα του ζητήσει αποζημίωση!

«Συγκρίνοντας την Ιταλία με την Ελλάδα, ο Γιούνκερ εκτοξεύει το σπρεντ. Αυτή του τη δήλωση μπορούσε να την αποφύγει. Πριν ανοίξει το στόμα του, θα έπρεπε να πίνει δυο ποτήρια νερό και να σταματήσει να προχωρεί σε ανύπαρκτες απειλές. Διαφορετικά, θα του ζητήσουμε αποζημίωση» ανέφερε.

To επιτόκιο δανεισμού της Ιταλίας ανέβηκε στο 3,4%, το χειρότερο από το 2014, ενώ οι πιθανότητες χρεοκοπίας έφτασαν στο 21% και πολλοί λένε το κλασικό: «με λιρέτα αμέσως καλύτερο»

Σε κάθε περίπτωση οι δηλώσεις του Σαλβίνι κατά του Γιούνκερ σοκάρουν και υπό το πρίσμα ότι η Ιταλία υπήρξε ιδρυτικό κράτος-μέλος της ΕΟΚ (προπομπού της Ευρωπαϊκής Ενωσης) το μακρινό 1957.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...