439
Πλήθος κόσμου έξω από την εκκλησία Σάντα Μαρία Ιν 'Αρα Τσέλι | ANGELO CARCONI/ ΕPA

Ρώμη: Χιλιάδες πολίτες είπαν το τελευταίο αντίο στη Ραφαέλα Καρά

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2021, 12:07
Πλήθος κόσμου έξω από την εκκλησία Σάντα Μαρία Ιν 'Αρα Τσέλι
|ANGELO CARCONI/ ΕPA

Ρώμη: Χιλιάδες πολίτες είπαν το τελευταίο αντίο στη Ραφαέλα Καρά

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2021, 12:07

Με κίτρινα λουλούδια είχε γεμίσει από νωρίς την Παρασκευή η εκκλησία Σάντα Μαρία Ιν ‘Αρα Τσέλι. Αυτά ήταν άλλωστε τα αγαπημένα λουλούδια της ιταλίδας τραγουδίστριας, τηλεπαρουσιάστριας και σόου γούμαν Ραφαέλα Καρά που έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα.

Το φέρετρο της Ραφαέλα Καρά εξέρχεται της εκκλησίας

Xιλιάδες πολίτες έσπευσαν την Παρασκευή στο Καπιτώλιο της Ρώμης για το ύστατο χαίρε στην ιταλιδα σταρ της μουσικής και της διασκέδασης.  Το φέρετρο ήταν σε απλό, ακατέργαστο ξύλο, όπως είχε ζητήσει η ίδια ενώ μπροστά του είχε τοποθετηθεί μία σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου – σύμβολο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που τόσο την λάτρεψε.

Στιγμιότυπο από την τέλεση της κηδείας
Το φέρετρο της Καρά είχε πλημμυρίσει από λουλούδια, φωτογραφίες αλλά και μία σημαία των ΛΟΑΤΚΙ

Πολλοί από τους συνεργάτες της, τα ανίψια της, ο πρώην σύντροφός της και σκηνοθέτης Σέρτζιο Γιαπίνο την αποχαιρέτησαν μέσα στην εκκλησία. Οι περισσότεροι θαυμαστές περίμεναν στον εξωτερικό χώρο, με τεράστια συγκίνηση, αλλά και τραγουδώντας τις μεγάλες της επιτυχίες.

Θαυμαστές της ιταλίδας σταρ έξω από την εκκλησία
Μέχρι και μία κούκλα Ραφαέλα Κάρα επιστρατεύτηκε για την κηδεία

«Σήμερα είμαστε όλοι θλιμμένοι, αλλά η Ραφαέλα θα μας ήθελε πάντα χαμογελαστούς. Η Rai πρέπει να της αφιερώσει ένα μεγάλο θέατρο και τηλεοπτικό στούντιο στο οποίο εργάσθηκε επί δεκαετίες», δήλωσε η παρουσιάστρια Μίλι Καρλούτσι.

Δεν έλλειψαν και οι…. σέλφι με τα αγαπημένα κίτρινα λουλούδια της τραγουδίστριας

Η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι τόνισε ότι «όλη η Ιταλία, σήμερα, τιμά την γυναίκα αυτή που ήταν σύμβολο της χώρας. Διότι όπως κάνουν μόνον οι μεγάλοι άνθρωποι, ήξερε να απευθύνεται και να αγγίζει όλους, και τους πιο απλούς ανθρώπους».

Αποχαιρετισμός….

«Ραφαέλα, τώρα πρέπει να χαρείς όλη την ξεκούραση που σου αξίζει, στην μεγάλη γιορτή του ουρανού», είπε ένας από τους καλόγερους των καπουτσίνων, ο οποίος τέλεσε την κηδεία.

Ενας άνδρας με την φωτογραφία της Καρά μέσα στην εκκλησία

Η σορός της ιταλίδας καλλιτέχνιδας, πρόκειται να αποτεφρωθεί. Σε ειδικό γυάλινο κουτί, η τέφρα της πρόκειται να μεταφερθεί στην Κάτω Ιταλία, στο Σαν Τζοβάνι Ροτόντο. Θα την ευλογήσουν οι καλόγεροι στο μοναστήρι όπου έζησε ο γνωστός ιταλός καλόγερος Πάντρε Πίο, ο οποίος, για την Ραφαέλα, ήταν κύριο πνευματικό σημείο αναφοράς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...